Lleida se suma al Compromís de Ciutats per la Natura

29/03/2023 - 08:48

Permetrà el treball en xarxa amb altres municipis dins el projecte europeu Interlace per a promoure la renaturalització de la ciutat.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui sumar-se a la xarxa de Ciutats per la Natura del projecte europeu Interlace i subscriure la Carta de Compromís Ciutats per la Natura, per tal de promoure el treball cooperatiu, l’intercanvi d’experiències i el debat en l’àmbit de la renaturalització de les ciutats.

La Paeria va obtenir un ajut de 3,7 milions d’euros dels fons Next Generation per a desenvolupar el “Projecte d’adaptació al canvi climàtic i millora de la biodiversitat urbana a Lleida”, una iniciativa que compta amb el suport de la Càtedra Unesco de ciutats intermèdies de la Universitat de Lleida. La Càtedra treballa en estreta col·laboració amb la xarxa mundial Ciutats i Govern Locals Units, que és la impulsora d’Interlace.

Els objectius d’aquest projecte són enfortir la cooperació entre comunitats en matèria de rehabilitació ecològica urbana i periurbana, promoure les Solucions Basades en la Natura, difondre bones pràctiques, augmentar la capacitat dels governs locals en aquests àmbits i sensibilitzar sobre els beneficis dels ecosistemes urbans saludables, entre d’altres.

La Paeria es compromet a subscriure la carta de compromís del projecte Interlace, difondre la seva experiència al seu aparador de Ciutats per la Natura i participar en els treballs, activitats i debats que s’organitzin.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Acte
16/09/2023 - 18:00
Lleida
Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Butlletí