Olèrdola practica el reciclatge

23/03/2023 - 08:26

L’Ajuntament d’Olèrdola es suma a la campanya “Practica el reciclatge” de la Mancomunitat Penedès-Garraf per millorar els índexs de recollida selectiva de residus

La campanya proposa a la ciutadania sumar-se, d’una manera divertida, al repte d’augmentar els índexs de recollida selectiva mitjançant accions que simulen la pràctica esportiva i recorda, quins residus van a cada fracció per evitar que es dipositin al cubell que no toca, el que dificulta el funcionament de la recollida porta a porta.

Per informar a la ciutadania, s'han instal·lat diversos punts per resoldre dubtes sobre la correcta separació dels residus i fomentar bones pràctiques per no generar residus. Aquesta acció brinda a la ciutadania l’oportunitat de jugar i aconseguir diversos articles reutilitzables.

També s'ha instal·lat als centres cívics dels tres nuclis, l’exposició “Prou! Plàstics” que dona a conèixer la problemàtica que generen pel medi ambient l’ús dels plàstics que només es fan servir una vegada i després es llencen.

El Servei d’Educació Ambiental realitzarà en les escoles del municipi tallers a través del joc cooperatiu i visites guiades de l’exposició “Prou! Plàstics”.

Les xarxes socials i la pàgina web de l’Ajuntament desplegaran també durant aquestes setmanes la imatge i continguts comunicatius de la campanya del Servei d’Educació Ambiental, així com el Pla d’Entrenament, que presenta d’una manera molt àgil i amena com fer una correcta separació dels residus.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Notícia

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat el que serà el nou espai de gestió i reutilització de productes “Com Nou”, el centre que permetrà tractar i recuperar materials en bon estat que es recullen a les deixalleries fixes i mòbils que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí