CONAMA local 2023 "Accelerant la transformació de les ciutats"

dimarts, 21 març, 2023 - 00:00 a dijous, 23 març, 2023 - 23:59
Saragossa

Saragossa serà la seu els propers 21, 22 i 23 de març del Conama Local 2023, la trobada biennal de pobles i ciutats per la sostenibilitat que impulsa la Fundació Conama, entitat organitzadora del Congrés Nacional de Medi Ambient. Aquest esdeveniment, que ja s'ha celebrat a altres ciutats espanyoles com Vitòria, València, Màlaga o Sevilla, arriba ara a la capital aragonesa com a reconeixement a la seva trajectòria en polítiques de sostenibilitat i l'impuls d'estratègies com Saragossa Zero Emissions, que li ha valgut ser seleccionada per la UE per a la Missió de les 100 Ciutats Intel·ligents i Climàticament Neutres el 2030, o el seu Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic.

Sota el lema “Acció. Accelerant la transformació de les ciutats”, Etopia Centre d'Art i Tecnologia de Saragossa, acollirà un congrés de referència a Espanya que pretén accelerar la transició ecològica a les ciutats, espais clau per lluitar contra el canvi climàtic i per assolir les metes fixades a la ciutat Agenda 2030, que es materialitzen a les Agendes Urbanes Locals. Aquesta cita reunirà els principals experts nacionals i altres ciutats de referència en la implantació de polítiques sostenibles a Espanya i tindrà 3 eixos principals: Natura i salut, economia circular i neutralitat climàtica. Al seu voltant, s'està elaborant un programa que es farà públic els propers dies i que destruirà Saragossa en un espai de diàleg central sobre el canvi necessari a totes les ciutats per fer la transició ecològica pendent. La trobada, que es desenvoluparà gràcies a un acord signat entre l'Ajuntament de Saragossa i la Fundació Conama, se celebra en els anys imparells com a complement al Congrés Nacional de Medi Ambient, l'esdeveniment més important del país a la material que compta amb una mitjana de més de 6.000 assistents per edició.

Més informació
 


 

Etiquetes: 
Categories: 
Canvi climàtic
Compra verda/Consum
Economia
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Prop de 700 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO de les escoles i instituts de Viladecans han sortit al carrer per mesurar el perímetre i l’alçària de gairebé 1.300 arbres urbans de la ciutat, amb l’objectiu de quantificar el carboni emmagatzemat en aquests.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí