Nous centres educatius per la sostenibilitat a Cornellà de Llobregat

15/02/2023 - 08:00

Dos nous centres educatiu de Cornellà de Llobregat se sumen a la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat del municipi. 

Aquest curs s’incorporen a la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Cornellà (XESCO) dos nous centres educatius de Cornellà: l'escola Jacint Verdaguer i l'Institut Maria Aurèlia Capmany.

Dijous 26 de gener, l'Ajuntament de Cornellà ha fet entrega als dos nous centres escolars del lliurament de la placa de la XESCO coincidint amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental amb el propòsit de conscienciar la ciutadania perquè conservi i protegeixi el medi ambient amb la realització d'accions i activitats. L'acte ha tingut lloc a l'escola Jacint Verdaguer, a les 10:30 h.

En total, ja són 25 els centres educatius de Cornellà (d'infantil, primària i secundària, i escoles bressol) que actualment formen part d'aquesta plataforma: Antoni Gaudí, Dolors Almeda, Ignasi Iglesias, Mare de Déu de Montserrat, Martinet, Sant Ildefons, Sant Miquel, Betània, Suris, Torre de la Miranda, L'Areny, Mediterrània, Alexandre Galí, Santa Eulàlia, SAMC i Jacint Verdaguer; IES Esteve Terradas i Illa, IES Miquel Martí i Pol, Institut Neus Català i IES Maria Aurèlia Capmany; Escoles Bressol Linda Vista, La Rosa dels Vents, Edelweiss, La Trepa i La Baldufa.

La XESCO es va crear el curs 2009-2010 i forma part de la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d'escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d'educació per la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya. 

Els centres integrants treballen en xarxa per compartir i reflexionar sobre la incorporació de criteris socioambientals a la pràctica educativa, incorporen projectes ambientals al seu treball al centre i participen en la celebració d'activitats conjuntes i en l'execució de materials comuns. La Xarxa es manté oberta a la incorporació de nous centres. 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Feliu ha format part de la Delegació Catalana que ha participat a la VI Conferència estatal "Cuidemos el planeta" que s'ha celebrat a Granada del 16 al 18 d'octubre, amb el lema "Enrédate por el clima".

Article

El III Fòrum Ambiental Escolar del Prat reuneix més de 60 participants. La trobada, la primera després de la pandèmia, té l’objectiu de compartir projectes que es duen a terme als centres escolars de la ciutat.

Acte
17/03/2024 - 10:00
Carrer Verge de Montserrat. Cornellà de Llobregat

Butlletí