Marató d'Estalvi Energètic a Malgrat de Mar

02/02/2023 - 18:46

La Marató d'Estalvi Energètic es posa en marxa amb la participació de tots els centres educatius de Malgrat de Mar.

Les escoles Mare de Déu de Montserrat, Marià Cubí, Fonlladosa, Vedruna i Maristes Chanel i l'Institut Ramon Turró i Darder tornen a participar en aquesta edició, que s'allargarà fins al 3 de març. Es tracta d'una nova edició d'aquesta campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia i aigua, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Malgrat hi participa des de fa set anys. 

L'any passat les escoles participants van aconseguir estalviar 5.497 kwh d'electricitat, 263 m3 d'aigua, 4.981 m3 de gas i 14.226 kg de CO2.

Cada centre aplicarà les mesures d'estalvi en funció del tipus de subministrament que fa servir a les seves instal·lacions.

La Marató d'Estalvi Energètic té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a projectes d'actuacions contra la pobresa energètica o de mitigació, o adaptació a l'emergència climàtica. 

Els objectius de la Marató són:

  • Fomentar l'ús eficient de l'energia als edificis i equipaments.
  • Sensibilitzar sobre l'emergència climàtica.
  • Estalviar en els consums dels diferents subministraments.
  • Informar i conscienciar sobre la transició energètica.
  • Sensibilitzar i informar sobre l'adaptació davant nous escenaris.
  • Conscienciar sobre la pobresa energètica.


 

Municipis: 
MaresmeMalgrat de Mar

Relacionats

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Article

 El consistori treballa des de fa mesos en la redacció de l'Agenda 2030 i la millora de l'eficiència energètica és una de les accions més destacades. 

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Butlletí