L'aventura dels ODS, a les escoles de Castellbisbal

31/01/2023 - 08:10

Les escoles de Castellbisbal s’afegeixen a “L’aventura dels ODS” per conèixer els objectius de desenvolupament sostenible

Els nens i nenes que participen en aquesta iniciativa gaudeixen, des de l’inici del curs, de propostes com activitats de foment de la lectura, tallers creatius i jocs i proves diversos.

Les escoles de primària de Castellbisbal s’han afegit al projecte “L’aventura dels ODS” que impulsa la Biblioteca Municipal Josep Mateu i Miró amb el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castellbisbal i que té per objectiu donar a conèixer els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) aprovats per les Nacions Unides, l’any 2015.

En concret, 157 nens i nenes de cicle mitjà i superior de les 4 escoles de primària del poble participen en aquest programa que va començar a principi de curs i que permetrà treballar, entre d’altres, conceptes com la fi de la pobresa, la promoció de la pau, la necessitat d’aconseguir societats inclusives o la lluita per combatre el canvi climàtic.

Per analitzar tots aquests aspectes, s’han organitzat diverses activitats i, en aquest sentit, durant el trimestre actual, els nens i nenes participaran en una acció de foment de la lectura i el darrer trimestre del curs es farà un taller creatiu. A més, tot l’alumnat ha rebut el Passaport ODS que inclou proves, enigmes i reptes per fer de manera presencial i en línia i que permetran anar descobrint i treballant els diferents ODS a l’escola al llarg del curs.

Tot i que les escoles s’hagin afegit ara a “L’aventura dels ODS” es tracta d’una proposta oberta a totes les famílies de Castellbisbal.


 

Relacionats

Article

L’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit una jornada en què alumnat dels centres Jaume Cabré i Escola Tecnos (Terrassa) i Ca n'Oriac i Narcisa Freixas i Cruells (Sabadell) han presentat els projectes que han dut a terme al llarg d'aquest curs sobre com reduir la contaminació atmosfèrica als seus instituts.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

L’AMB engega un projecte en tres municipis metropolitans

Butlletí