Sant Cugat instal·la sonòmetres que apaguen els llums quan s'excedeixen els decibels

Font: Cugat Mèdia

24/01/2023 - 08:36

La Dehesa Sant Cugat ha acordat amb l'Ajuntament mesures per donar compliment a una sentència contra els sorolls.

Si algú es troba a la terrassa de La Dehesa Sant Cugat i nota que els llums s'apaguen, això vol dir que està aixecant massa la veu. No és art de màgia ni un error tècnic, sinó que és una de les mesures que aquest local ha acordat amb l'Ajuntament per donar compliment a la sentència del jutjat contenciós administratiu número 3 de Barcelona va imposar al consistori perquè adoptés mesures contra els sorolls a la plaça Augusta. Es tracta d'uns sonòmetres que, quan detecten que se sobrepassen els decibels, provoquen pampallugues en els llums de la terrassa. És una de les maneres que s'ha trobat per millorar la convivència amb el veïnat. La mesura respon a un acord amb l'Ajuntament i al treball conjunts amb el servei de mediació i amb la Policia Local. Així, l'establiment també ha adoptat altres mesures: a les 21 h redueixen el nombre de taules que hi ha a la terrassa, de 14 a 12, ha retirat els barrils que hi havia a la façana per allunyar els clients de la façana de l'edifici i ha establert un topall de sis persones per taula.

La sentència es va publicar l'estiu de 2021 i condemnava l'Ajuntament a adoptar mesures per acabar amb els sorolls d'un restaurant de la plaça Augusta, focus de protestes veïnals. El magistrat recordava que els veïns s'havien queixat reiteradament al consistori pels problemes de descans derivats del local d'aquesta plaça cèntrica i deia que l'actuació municipal havia estat "clarament insuficient".

Segons la investigació, els nivells de soroll provinents de la terrassa i dels clients que deambulaven per l'entorn eren "inadmissibles". Tot i donar la raó als veïns, el jutge va desestimar les indemnitzacions que demanaven, de 2.000 euros per a cada afectat.
 


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Notícia

La iniciativa dona resposta a una demanda ciutadana i insisteix en la necessitat de moderar el volum de la veu a les terrasses, a la sortida dels locals o quan es passeja en horari nocturn, entre altres qüestions.

Butlletí