Castelldefels comptarà amb prop de 1.400 noves lluminàries LED

Font: el Castell

19/01/2023 - 11:30

Entre finals de desembre i durant el mes de gener, se substituiran 1.389 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any.

En el marc del nou contracte mixt del servei de manteniment i de treballs de reposició de la xarxa d'enllumenat exterior i instal·lacions semafòriques i electrònica associada, l'Ajuntament de Castelldefels té previst substituir, en menys d'un any, més 6.500 lluminàries amb tecnologia de descàrrega per noves lluminàries amb tecnologia LED (llum amb color blanc càlid).

Entre finals de desembre i durant el mes de gener es procedirà a una primera fase amb la substitució de prop de 1.400 lluminàries (unes 1.389), que passaran a ser de tecnologia LED. Les noves lluminàries s'aniran instal·lant als barris de Vista Alegre, Can Bou, Mar-i-Sol, Granvia Mar, Les Botigues i a la zona del Camí Ral. Amb aquesta substitució massiva es reduirà la potència instal·lada en més de 95.000 W respecte a l'actual. Aquesta mesura implica una reducció en el consum energètic d'aproximadament 297.660 kWh/any i una reducció en la petjada de carboni de 102 tones/any.

 

Una inversió de 9 milions d'euros en 10 anys

Aquests treballs formen part del nou contracte de manteniment i reposició de la xarxa d'enllumenat exterior i instal·lacions semafòriques del municipi, en vigor des del segon semestre d'enguany.

La prestació del servei té com a principal finalitat assegurar el correcte funcionament de la xarxa d'enllumenat exterior i semafòrica, mantenint el nivell de servei pel qual van ser projectades aquestes instal·lacions, prevenint possibles avaries i realitzant, quan procedeixi, reparacions, reposicions, reemplaçaments, subministraments, millores, modificacions, etc. Dins d'aquesta prestació, també s'inclou un sistema de telegestió que s'anirà ampliant i adaptant a una plataforma SmartCity.

També és objecte del servei la millora energètica de la xarxa d'enllumenat exterior mitjançant la substitució de lluminàries amb tecnologia de descàrrega per d'altres amb tecnologia LED; així com el muntatge i desmuntatge de les instal·lacions elèctriques temporals necessàries per a la celebració de festes populars i actes de ciutat que se celebrin dins del municipi.

Els serveis municipals vetllen per aconseguir els següents objectius, a més de garantir les condicions necessàries de visibilitat als conductors de vehicles i vianants per a la seva seguretat i la dels béns de l'entorn per dotar d'un ambient visual nocturn agradable a la vida ciutadana:

  • Adequar els nivells d'il·luminació a les necessitats visuals durant les hores nocturnes, per a un adequat ús de l'enllumenat durant les hores de funcionament.
  • Reduir el consum d'energia elèctrica i, per tant, el cost associat a la facturació elèctrica.
  • Adaptar els quadres d'enllumenat amb un sistema de telegestió.
  • Optimitzar els recursos naturals mitjançant l'estalvi i eficiència energètica de les instal·lacions, amb la conseqüent disminució d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
  • Limitar la resplendor lluminosa nocturna o contaminació lumínica, per reduir fonamentalment els efectes sobre el medi ambient.

 


 

Relacionats

Article

Entre els mesos d'abril i juliol, s'han substituit 2.015 lluminàries de tecnologia de descàrrega de la via pública per noves lluminàries LED a Castelldefels. L'acció reduirà la potència instal·lada (i el consum energètic) a més de disminuir la petjada de carboni en unes 102 tones/any​

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Butlletí