Sant Cugat del Vallès es proposa generar energia renovable neta per a la xarxa de càrrega de vehicles elèctrics

19/01/2023 - 08:00

El ple municipal ha aprovat una moció institucional amb l’objectiu d’impulsar un projecte de generació d’energia renovable neta que sigui utilitzada per a la xarxa de càrrega de vehicles elèctrics de Sant Cugat.

L’acord contempla “encarregar un estudi i disseny per a establir un projecte pilot d’instal·lació de càrrega per a VE que sigui proveïda per energia 100% fotovoltaica de càrrega gratuïta (o low cost) per a residents/empreses i comerços i / o visitants de llarga estada”.

Així mateix, la moció també preveu estudiar les ubicacions estratègiques “on aquesta experiència pugui ser replicada en altres espais oberts, amb la intenció de generar una xarxa municipal de generació de càrrega neta de Sant Cugat”.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

L’acord, impulsat per la cooperativa i acordat amb Promusa, permet a Som Mobilitat disposar d’un espai de lloguer i un punt de càrrega a l’aparcament del Monestir, on es troba el vehicle que utilitzen els socis i sòcies.

Notícia

Sant Cugat posa en marxa sistemes d’estalvi energètic a l’Escola de Música, el Casal Mira-sol i l’escola Pins del Vallès. Finançats a través de l’AMB i dels projectes europeus SunHorizon i GeoFit, cada equipament estalviarà entre un 60 i un 70%

Butlletí