Mataró presenta el Pla d’Acció de l’Agenda 2030 el full de ruta cap a un desenvolupament local més sostenible, humà i resilient

05/01/2023 - 12:00

El Pla d’Acció, presentat a l’Auditori del TecnoCampus, és el resultat del procés participatiu ciutadà celebrat els darrers mesos.

L’acte de presentació del Pla d’Acció Mataró Agenda Urbana 2030 va aplegar més de dues-centes persones a l’Auditori del Tecnocampus i va comptar amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote, el Secretari General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, David Lucas, i els alcaldes de Barakaldo i Viladecans, ciutats on s’ha fet també un procés participatiu per a la realització de l’Agenda Urbana 2030.

A banda de detallar com ha estat tot el procés i presentar el Pla d’Acció, durant l’acte els alcaldes de Mataró, Barakaldo i Viladecans van debatre entorn a tres blocs temàtics que són eixos dels processos d’Agenda Urbana dels tres municipis: Economia circular, Salut i cures i Espai urbà.

El Pla d’Acció Local Mataró Agenda Urbana 2030 vol ser una palanca de transformació que vertebri la planificació local de la ciutat de manera integrada, transversal i coherent amb la seva estratègia. L’objectiu del document és traçar un full de ruta que condueixi la transformació del municipi a llarg termini, a través de l’execució d’un conjunt de projectes definits i implementats com a palanques de la transformació de la ciutat.

El document és fruit d’un intens i ampli procés participatiu que ha consistit en la celebració de fòrums i debats amb experts, agents locals i ciutadania on s’han identificat els reptes de ciutat i recollit les propostes d’actuació que s’han traduït en els 28 projectes que configuren el Pla d’Acció, el document que esdevé un marc estratègic, un projecte de ciutat.

Tot aquest procés ha suposat l’oportunitat per al municipi de decidir de manera col·lectiva com és el Mataró del futur que desitgem, mitjançant una estratègia viva de ciutat, el punt de partida de la qual, té com a meta avançar cap a la visió d’una ciutat més PRÒSPERA, INCLUSIVA, RESILIENT, ECOLÒGICA, SALUDABLE, INTEL·LIGENT i CONNECTADA.

Un cop definits els 28 projectes, un dels propòsits a curt termini de l'Agenda Urbana de Mataró, serà la introducció d'una nova figura estratègica, basada en l'establiment d'una sèrie de missions, en forma d’objectius quantificables i acotats en el temps, al voltant de les quals pivotaran els reptes, els objectius i els projectes dels futurs plans d'acció que s'aniran elaborant i actualitzant anualment. Tot plegat servirà perquè es puguin determinar les prioritats.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Vuit centres educatius de L’Hospitalet han participat enguany en la Marató   La campanya s’ha dut a terme durant tot el mes de febrer, amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia i l’aigua en un context d’emergència climàtica

Butlletí