Els eriçons tornen a instal·lar-se a Montjuïc després de 30 anys

Font: Betevé

12/12/2022 - 08:30

L'Ajuntament de Barcelona va iniciar fa quatre anys un programa de reintroducció d'aquesta espècies protegida a la muntanya, on es calcula que ja hi ha uns 200 exemplars

Els eriçons han tornat a Montjuïc després de desaparèixer a la muntanya fa uns 30 anys. S’hi han tornat a instal·lar gràcies a un programa de biodiversitat municipal. Els eriçons són una espècie autòctona de Montjuïc però, a causa del procés d’urbanització previ als Jocs Olímpics, es van extingir a la muntanya. Aquests petits mamífers recoberts de punxes són animals urbans que han continuat presents en altres punts de Barcelona, sobretot a Collserola.

Podeu veure la notícia completa a Betevé.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Butlletí