Cabrera de Mar aplicarà un pla per a assolir una important reducció en el consum energètic dels equipaments

08/12/2022 - 10:00

A través de diferents actuacions s’espera reduir en un 50 % el consum de gas i en un 27 % la de l’electricitat als equipaments municipals.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a la piscina municipal i a l'Institut Escola del Pla de l'Avellà; la instal·lació d'enllumenat LED al pavelló de bàsquet o l’establiment de noves pautes pel que fa a les temperatures de la climatització i a l'encesa de llums, són algunes de les mesures destacades que s’inscriuen en el pla d’estalvi energètic per als equipaments municipals que ha posat en marxa l’Ajuntament de Cabrera de Mar. La voluntat és assolir a través d’aquest paquet de mesures un estalvi significatiu en el consum i frenar el creixement previst en la despesa energètica. En concret es calcula que es pot reduir en més de la meitat el consum de gas i en un 27 % el d’electricitat.

Per tal d’aconseguir aquests objectius l’Ajuntament ha establert diferents mesures que afecten cada equipament concret. La posada en marxa del pla s’ha realitzat amb la participació dels responsables dels diferents espais implicats i informant de les accions a emprendre a tot el personal municipal que hi treballa.

Tot i la reducció del consum previst, l’important increment dels preus fa preveure que el municipi haurà d’assumir un increment del 37 % en la factura energètica dels equipaments que se situarà per sobre dels 200.000 € a l’any.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament tindrà plaques solars per produir energia per a l'autoconsum de les oficines de la casa consistorial. Aquests dies es porten a terme els treballs d'instal·lació dels panells fotovoltaics que permetran obtenir un 37% d'autoconsum i reduir sis tones d'emissions de CO₂. 

Notícia

Els treballs s'estan fent durant aquest mes de setembre gràcies a l'ajut concedit pels fons europeus FEDER.

Notícia

Des del mes de juny, que l’edifici on s’ubiquen els Serveis Socials, el Jutjat de Pau i la Policia Local compta amb una instal·lació de plaques solars capaç de generar al voltant d’un 27 % de l’energia que es consumeix a l’equipament.

Butlletí