Rezero reconeix les millors iniciatives Balears en prevenció de residus i consum responsable.

Font: Rezero

20/11/2022 - 14:00

S'ha celebrat la 3a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

Sandra Espeja, responsable de l’àrea de Ciència Ciutadana de la Fundació Marilles  ha entregat el Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria COMERÇ a: Cooperativa San Crispin, de Menorca  per ser un negoci arrelat al territori, amb bona oferta de producte local i ecològic, inclosa la venda a granel i el foment de la prevenció pel malbaratament alimentari. Belly Ester, presidenta de la Cooperativa San Crispín ha recollit el premi.

Jordi Mora, president de PIMEM ha entregat el Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria EMPRESA a: TH – Tot herba,  per haver estat pionera a tot l’Estat en cosmètica natural, aprofitant els principis actius de plantes mediterrànies, tot i apostant per formats d’envàs a granel i reutilitzables. Ha recollit el premi, el seu director, Enric Benito. 

Maria Suau, responsable de medi ambient de la Fundació Deixalles, ha fet entrega del Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria ENTITAT a:  Fundació Esment. El jurat ha valorat la seva trajectòria coherent, apostant per la diversitat, els productes de producció pròpia i ecològics, la prevenció del malbaratament alimentari i l’eliminació del plàstics en els seus establiments, gràcies a la feina conjunta amb Save the Med. Luis Gil de Sola, ha recollit el premi.

I, per últim, Miquel Mir, Conseller de Medi Ambient i Territori del Govern Balear ha fet entrega del Premi Rezero 2022 de Balears en la categoria ADMINISTRACIÓ al:  Consell Insular de Formentera per ser pioners en la política contra les bosses i els plàstics d’un sol ús, a la xarxa de “Ciutats i pobles residu zero”, en campanyes d’educació menstrual lliure de residus, etc. I per implantar, amb l’impuls del Govern Balear, un Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn d’envasos, que servirà de model per a la resta de les Illes Balears. Antoni Tur, Conseller de Medi Ambient del Consell Insular ha recollit el premi.

L’acte ha finalitzat amb unes paraules de la Directora de Rezero, Rosa García, acompanyada pel Conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.


 

Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Butlletí