El paper dels ajuntaments i els ens locals en la promoció del voluntariat ambiental

dimarts, 15 novembre, 2022 - 11:30 a 13:00
En línia



La Llei de voluntariat 25/2015 estableix que les administracions públiques no poden acollir persones voluntàries per la realització de les seves tasques. Així doncs, quin és el paper dels ens locals en la promoció del voluntariat ambiental? Com podem fomentar la implicació ciutadana per la conservació de la natura des dels ajuntaments, i alhora complir amb les obligacions de la llei?

Durant aquesta jornada formativa coneixerem les implicacions de la llei de voluntariat i la llei de foment de l’associacionisme, i com des dels ens locals podem establir col·laboracions amb les entitats ambientals del territori per fomentar el voluntariat ambiental. A més, coneixerem l’exemple de l’Ajuntament de Mataró en la coordinació del voluntariat de la tortuga babaua i de l’Ajuntament de Querol per promoure el voluntariat a la conca del riu Gaià.
 

PROGRAMA

11.30 – 11.50 h. La implementació de projectes i programes que posin en valor la tasca de les entitats ambientals. La llei del Voluntariat 25/2015. Llei del Foment de l’Associacionisme. Anna Parisi, Xarxa per a la Conservació de la Natura.

11.50 – 12.10 h. El voluntariat per la tortuga babaua a Mataró. Cristina Iglesias, Ajuntament de Mataró.

12.10 – 12.30 h. El voluntariat pel riu Gaià a Querol. Jordi Pijoan, Ajuntament de Querol.

12.30-13.00 h. Debat i consultes

> Inscripcions
> Descarrega el programa
> Més informació


 

Organitzador: 
Xarxa de Conservació de la Natura (XCN)
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Torelló impulsa el projecte de Xarxa Ciclable amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta en la mobilitat del municipi.

Acte
17/11/2025 - 09:00
Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.
Article

Durant el mes de maig s’ha fet una prova pilot de l’activitat amb un grup d’alumnes de l’IES Vic. El projecte és impulsat amb el suport de la Diputació de Barcelona i un recurs pedagògic desenvolupat per l’entitat ambiental ADEFFA (Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona).

Butlletí