La neteja del fons marí del port esportiu de Roses recull 370 quilograms de residus

04/11/2022 - 08:00

El passat diumenge, 16 d’octubre, el Club Badia de Roses organitzà la XIX Neteja del fons marí, jornada que celebra anualment amb la col·laboració del Port Esportiu de Roses i del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i que, en aquesta ocasió, permeté retirar del fons marí del port rosinc un total de 370 kg de deixalles.

L’espai concret on es dirigí l’acció de diumenge va ser la zona del dic de recer del Port Esportiu, espai que ocupen les embarcacions de trànsit, i va permetre l’extracció de gran quantitat d’ampolles de plàstic, llaunes, estores, defenses de vaixells... i fins i tot un telèfon Iphone.

Port de Roses col·labora amb aquesta iniciativa amb l’aportació de bussos professionals de la seva plantilla per a l’enretirada d’aquests materials del fons marí, així com de dos patrons encarregats de la conducció i maneig d’una embarcació Pelikà per a la recollida de residus i d’una zodíac que s’ocupà d’assegurar el perímetre on es realitzaven els treballs.

Amb actuacions com aquesta, el Port Esportiu dona compliment als requeriments mediambientals exigits per Bandera Blava, així com per les certificacions EMAS i ISO 14001 que ostenta des de l’any 2007 i que garanteixen la minimització de l’activitat del port sobre el medi ambient, actuant sobre aspectes com la reducció dels consums de recursos energètics i d’aigua, la correcta gestió de residus, el control dels fondejos a les cales i platges del municipi, o la recollida de residus flotants del litoral, entre d’altres.


 

Categories: 
Municipis: 
Alt EmpordàRoses
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 
Article

L’objectiu del servei és fomentar i millorar la reutilització i el reciclatge de tèxtil, prevenir la generació de residus i incentivar l’economia circular. Es pot sol·licitar al 010 i s’hi pot entregar roba, complements de vestir, calçat, tovalloles, llençols o cortines.

Notícia

L’Ajuntament de Roses posa a disposició dels veïns i veïnes del municipi vuit olivars i quatre horts urbans de titularitat municipal per al seu conreu agrícola destinat a l’autoconsum.

Butlletí