Sant Joan Despí instal·la plaques fotovoltaiques a la coberta del poliesportiu Salvador Gimeno

31/10/2022 - 12:44

L'objectiu és millorar l'eficiència energètica i reduir emissions. En els propers dos anys, l'energia solar s'estendrà a altres equipaments de la ciutat com escoles o centres cívics.

La incorporació paulatina d'energies procedents de fonts naturals, com ara el sol, és un dels objectius que recull el Pla d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de Sant Joan Despí, ara en fase prèvia d'aprovació. Una de les accions més immediates en aquest àmbit és la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum al poliesportiu Salvador Gimeno.

Un cop realitzats els treballs previs, aquests dies s'estan instal·lant les plaques a la coberta del poliesportiu. La instal·lació estarà formada per 136 mòduls fotovoltaics de 455 Wp de potència unitària, que poden arribar als 61.880 kW de potència instal·lada, connectats a un inversor solar de 60 kW de potència nominal. El watt pic (Wp) és la unitat de potència dels panells fotovoltaics.

L'Ajuntament invertirà prop de 96.000 euros en aquesta instal·lació, que és la primera d'un pla que vol estendre energies netes a altres equipaments de la ciutat. Així, està previst que en els propers dos anys, i gràcies també a l'ajuda d'altres administracions com l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) o els fons europeus FEDER, es puguin instal·lar plaques a escoles, escoles bressol o centres cívics, entre d'altres equipaments. 


 

Relacionats

Notícia

La fotovoltaica signa un manifest públic-privat per impulsar les comunitats energètiques a Espanya.

Acte
05/06/2024 - 17:30
Plaça de l'Ermita de Sant Joan Despí
Notícia

L’Ajuntament de Castelldefels ha finalitzat les instal·lacions de generació elèctrica fotovoltaica per a l’autoconsum a la prefectura de la Policia Local, la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado i la Pista Poliesportiva de Can Roca.

Butlletí