Jornades Ciutats i canvi climàtic: Recorregut sensorial (I)

dilluns, 7 novembre, 2022 - 18:00 a dimecres, 9 novembre, 2022 - 20:00
CASA AMÈRICA CATALUNYA

La Poètica de la Trobada i la Noció de Protegir, de Cuidar, dóna nom al nou Recorregut sensorial que us proposa Casa Amèrica Catalunya i que enguany s'emmarca dins les Jornades Ciutats i canvi climàtic, que compten amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquesta experiència, basada en la percepció dels sentits, ens permet comprendre el canvi climàtic desde punts de vista als que ja no estem acostumats.

Aquest Recorregut sensorial durarà 45 minuts i és gratuït. Cal reservar plaça.

RESERVA DE PLAÇA

Dia / Hora: 07 al 09/11/2022, 18:00 / 19:00 / 20:00 H

 

En diverses ocasions ha quedat demostrat que els petits gestos són els que fan possibles els canvis i les transformacions, que són els que van construïnt i fonamentant els grans canvis que poden salvar una vida i després moltes, que recuperen ecosistemes o que protegeixen espais. Si al començament només és una veu la que intenta cuidar, salvar, molt aviat a aquesta veu se n'uneixen més que, amb un gran crit, aconsegueixen un propòsit que en un principi semblava impossible.

Aquest Recorregut sensorial planteja en primer lloc la noció de trobar-nos entre nosaltres per compartir alguna cosa: una tasca, un objectiu, un camí, un final. Quan comparteixo, descobreixo les meves possibilitats, les meves sensibilitats i la capacitat de participar en alguna cosa.

Després, sense que gairebé ho notem, el Recorregut sensorial inclou la idea de cuidar i de protegir. Però és possible que en la primera part haguem de protegir i proposar de forma individual; i en una segona part o moment del Recorregut, mostrar la necessitat de fer-ho en grup.

Què necessitem tenir cura? A qui hem de protegir? Un espai? Un lloc o un objecte? Una persona o un col·lectiu? Construirem experiències en què la protecció, la cura i el fer en grup ens portin als objectius d'aquestes Jornades sobre Ciutats i canvi climàtic. Demostrarem que unint petits gestos i accions, es poden assolir grans significats.

Recorregut sensorial a càrrec de La Inefable.
Autors: Nelson Jara, Sergio Alessandria i Giovanna Pezzullo.

Activitat amb el suport de:


 


 

Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic
Terra

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Notícia

De les 34 propostes que els participants de l’Assemblea van traslladar a l’Ajuntament se n’han acceptat i se’n desenvoluparan 29. Giren al voltant de tres eixos principals, l’energia, la mobilitat i el model de consum i residus. Actualment ja s’ha iniciat el pla de treball de les propostes acceptades amb les diferents accions a implementar per poder fer-ne el calendari i el pressupost.

Notícia

El Pla Clima Escola Barcelona consisteix en un seguit d’actuacions de climatització per millorar el confort tèrmic de l’alumnat i els professionals dels equipaments educatius i afavorir la descarbonització i l’autoconsum. 

Butlletí