El Pla del Penedès també diu «Adeu als plàstics»

10/10/2022 - 12:28

El Pla serà la propera parada de la campanya «Adeu plàstics» de la Mancomunitat Penedès-Garraf per prevenir els residus i donar alternatives al plàstic d’un sol ús.

Les tardes del 26 de setembre al 21 d’octubre és podrà visitar l’exposició «Prou plàstics» al Centre d’Atenció Turística i conèixer d’una manera dinàmica i visual, la problemàtica que generen pel medi ambient i l’ecosistema l’ús dels plàstics que només es fan servir una vegada i després es llencen.

També es realitzarà a l’escola Sants Abdó i Senén el taller “Zero plàstics a l’esmorzar” per acostar la campanya als infants i joves del municipi, i des de les xarxes socials de l’Ajuntament s’impulsarà la campanya digital «Plàs-tic», per  animar a la ciutadania a acabar amb el “tic” d’usar i llençar, a partir de la utilització de materials reutilitzables, reduint així els residus que es generen.
 

Els plàstics no desapareixen.

Més del 90% dels objectes que ens envolten estan fets amb plàstic, i la majoria de plàstic que es produeix, s’utilitza per a fabricar envasos d’un sol ús. Es calcula que un terç dels plàstics que utilitzem, escapen dels nostres sistemes de recollida, és a dir, no se separen correctament i no acaben als circuits de reciclatge. Per tenir una idea, l’any 2021, la Mancomunitat va tractar 5.873 tones d’envasos a la planta de selecció.


 

Categories: 
Municipis: 
Alt PenedèsPla del Penedès

Relacionats

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Article

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el nou material. Amb la fabricació s’han emès 14 tones de CO₂ menys que en el cas d’un aglomerat tradicional. Aquest nou material té una resistència superior als paviments normals i presenta un comportament millor davant del pas dels autobusos. Per fer-lo s’han utilitzat 3.717 quilograms de plàstics que no es podien reciclar, l’equivalent a 2.478 bosses domèstiques d’escombraries plenes de plàstics.​

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí