La Baixcicletada celebra la seva 19ª edició amb més de 500 inscrits

Font: LH digital

26/09/2022 - 13:34
 

Aquest any han participat nou municipis: Sant Boi, Esplugues, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i L’Hospitalet que, malgrat no pertànyer a la comarca, és una de les ciutats impulsores de la iniciativa.

La Baixcicletada celebra enguany la seva dinovena edició amb més de 500 inscrits. Aquesta ruta en la que participen nou municipis és una activitat que s’emmarca dins de la setmana europea de la mobilitat.

"És un recorregut lúdic, festiu, familiar, no pas un esdevenimement competitiu", explica Anna Fernández, cap de Planificació i Control de la Mobilitat de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat. Al recorregut han participat ciutats d'una i altra banda del riu on els participants "es van incorporant als diferents trams. La primera sortida és des d'Hospitalet i des de Sant Vicenç alhora i els dos braços conflueixen a Sant Joan Despí per acabar al Parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat", ha detallat Fernández.

L’objectiu que es persegueix és sensibilitzar a la ciutadania que la bicicleta és un mitjà de desplaçament sostenible, segur i ràpid i també de fomentar l’ús d’alternatives al vehicle privat. "En un municipi com l'Hospitalet, on estem molt ben connectats amb metro, autobús i trambaix cal fer una empenta en el foment de la bicicleta i els patinets, això sí amb un ús responsable dels darrers", ha afirmat la regidora del Districte de Collblanc-Torrassa, Olga Gómez.

Cada municipi ha comptat amb un lloc de trobada i hora, que en el cas de l’Hospitalet ha estat a un quart de deu al Parc de la Marquesa i el recorregut fins a Torreblanca ha estat de diset kilòmetres i mig.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Gavà incrementarà els pròxims anys la xarxa ciclable al municipi, augmentant en 15 quilòmetres la trama actual. Actualment Gavà compta amb prop de 30 km d’eixos ciclables: els carrers de vianants on es permet el pas de bicis, els carrers de plataforma única, els carrils bicis en vorera o en calçada segregats, i els ciclo-enllaços. S’inclou també el carril bici de la C-245 que ha de permetre una major connectivitat amb Castelldefels i els polígons industrials i facilitarà els viatges d’intermodalitat amb el transport públic.

Article


En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Martorell ha celebrat una setmana d'actes i inici de nous projectes per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat: bus elèctric, la fotolinera, el bicitancat o els camins escolar son algunes de les accions presentades.

Article

Transformar la societat a cop de pedal. Amb aquest objectiu els premis Bicimpuls de l'AMB han arribat a la seva 5a edició i el 25 de gener s'ha celebrat la cerimònia de lliurament de premis a les instal·lacions de Wallnwood.​

Butlletí