El Consell Comarcal de l'Alt Empordà impulsa una campanya sobre consum responsable

11/08/2022 - 09:34

EVOLUCIONA JA! és l'eslogan que engloba un seguit d'accions de sensibilització que l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha planificat i dissenyat per pensar a l'entorn del model de consum actual.

Aquesta campanya té per objectiu ser un crit a la reflexió entorn a la situació actual on el model de consum existent que genera moltes problemàtiques ambientals, presents i futures. Les accions dels governs i empreses són importantíssimes, però si es genera un canvi de consciència, conducta i hàbits de consum de les persones també es poden generar canvis en el mercat i en el medi natural.

EVOLUCIONA JA! ofereix un seguit d'accions als municipis per tal de difondre el missatge i fer la crida a la col·laboració de la ciutadania amb un urgent canvi d'hàbits. 

A continuació es presenten les accions dissenyades que els ajuntaments poden sol·licitar i utilitzar per sensibilitzar entorn a la temàtica esmentada. Són gratuïtes però és necessària la col·laboració de l’ajuntament per a portar-les a terme.


Vídeo i suports gràfics

El vídeo EVOLUCIONA JA! té per objectiu despertar l’interès de l'espectador amb el missatge d’on venim, cap on anem i  cap on podem anar i fer-lo reflexionar de la necessitat d'un canvi d'hàbits els quals són fruit d’una decisió personal. Alhora, el vídeo incideix en que l'actual model de consum es troba en un camí que no té sortida, i que depèn de decisions fermes i no exemptes d’esforç de cadascú, de fer un canvi de ruta.
 

 

Difusió a les xarxes de l’ajuntament dels suports gràfics

Conscients que les xarxes socials són la via de comunicació més utilitzada en l'actualitat i que permeten arribar a un volum de públic més gran i alhora, també, més divers, els diferents materials i suports gràfics que s'han elaborat en el marc de la campanya es facilitaran als ajuntaments perquè tots participin de la seva difusió. 

- Enllaç del vídeo
- Cartells de calendarització de l'espectacle
- Cartells donant a conèixer l'estada del contenidor Terra en el municipi
- Cartells de sensibilització
 

Contenidor- Terra

S'han fet construïr per l'empresa Alma Cubrae de Camós, uns contenidors de malla metàl·lica en forma de globus terraqui perque siguin utilitzats com a contenidor d'envasos lleugers. Aquesta imatge convidarà a la reflexió sobre com l’espècie humana està omplint la terra d’aquest tipus de residu. El contenidor disposarà d'un cartell amb un QR que dona accés al vídeo "Evoluciona JA!" i amb #hagstag per poder compartir fotos a les xarxes. Aquests contenidors recorreran els municipis costaners acompanyats de l'espectacle de dansa i romandran en el municipi durant una setmana. S’ha de col·locar en un lloc concorregut, proper al lloc on es realitzarà l'espectacle de dansa. D'aquesta manera es reforçarà el missatge que es vol transmetre i es crearan imatges interessants dels espectadors que podran compartir a les xarxes socials. Acabat els mesos de juliol i agost, aquests contenidors poden ser sol·licitats per la resta de municipis de la comarca i ajudar a difondre el missatge arreu. En cas d'de tenir-hi interès poseu-vos en contacte amb l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal.

 

Espectacle de dansa

Es tracta d’un espectacle de dansa contemporània realitzat per la companyia AGITART, amb 4 ballarins i de 15 a 20 minuts de durada. Acció adreçada específicament als municipis de costa amb gran afluència de gent, de caràcter espontani amb l'ojbectiu d'arribar, no sols a la població del municipi, sinó també i especialment, a la població estacional. Per reforçar el missatge del vídeo i del contenidor Terra.

Està prevista realitzar-se als llargs dels caps de setmana de juliol i agost en un passeig marítim, una plaça o un lloc concorregut, dels 9 municipis costaners de la comarca. En el moment de fer la sol·licitud es proposen un seguit de dates entre les quals caldrà escollir-ne una, en horari de matí o tarda, a convenir. Sol·licitar mitjançant el aquest formulari. Les sol·licitud de data es prioritzaran en estricte ordre d'entrada de la sol·licitud de l'ajuntament.

S'ofereix la difusió de l'esdeveniment, a través de la web del Consell Comarcal, a les xarxes socials (facebook i instagram) de l'Àrea i del Consell, a la premsa comarcal i en cartells pels municipis del dia i hora d'aquestes actuacions. D'altra banda, els municipis que no realitzin l'espectacle però sol·licitin poder disposar del contenidor, també disposaran dels suports gràfics per informar-ne de l'actuació i donar a conèixer que durant una setmana on es trobarà el contenidor i quin és el motiu de la seva presència al municipi.
 

Bosses reutilitzables

S'han elaborat bosses de roba, reutilitzables, per seguir conscienciant de la necessitat de no utilitzar bosses de plàstic d'un sol ús i donar altenatives.
 

Més informació


 

Municipis: 
Alt Empordà

Relacionats

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

L’Ajuntament de Blanes continua dinamitzant els mercats de proximitat amb una nova acció. Durant aquesta setmana ha començat a repartir 7.000 envasos reutilitzables, amb l’objectiu de reduir residus i promoure el reciclatge, mentre aposta també pel comerç local

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí