Eines, finançament, oportunitats i colls d'ampolla cap a un turisme circular i sostenible

dimarts, 7 juny, 2022 - 09:30 a 18:00
Hotel Alimara de Barcelona
El projecte Interreg-Med organitza el seu esdeveniment final sobre turisme circular i sostenible: “Eines, finançament, oportunitats i colls d'ampolla cap a un turisme circular i sostenible”, el qual es celebrarà a l’hotel Alimara de Barcelona el proper 7 de juny. L´objectiu de l´esdeveniment és connectar territoris que treballen per augmentar la circularitat del seu turisme amb experts en turisme sostenible, organitzacions i tècnics que els puguin donar suport per aconseguir aquest objectiu, així com oferir-los les eines desenvolupades en el marc del projecte i l´experiència dels 11 territoris que hi han participat. És una bona oportunitat de cara a connectar territoris amb reptes similars en quant a la gestió del turisme, i també organitzacions amb qui dur a terme futurs projectes en la temàtica.

La sessió matinera de l’esdeveniment es centra en analitzar l’estat actual del sector turístic i les dificultats que els territoris es troben a l’hora de treballar per augmentar-ne la sostenibilitat, així com en presentar les eines desenvolupades pel projecte, les quals serveixen per a analitzar la circularitat del territori i crear estratègies de turisme sostenible.

Després del dinar (inclòs), la sessió de la tarda es focalitzarà en quines son les possibles eines de finançament per a implementar projectes de turisme sostenible. A més, per a facilitar l’intercanvi d’idees i el networking s’han muntat grups de treball amb la idea que sorgeixin “llavors” de futurs projectes en la temàtica. L’esdeveniment finalitzarà amb un aperitiu. A més, comptarem amb la col·laboració d’un dissenyador gràfic que ens ajudarà a resumir visualment els continguts de les sessions.


Per a veure l’agenda de l’esdeveniment feu click aquí

Per a registrar-vos a l’esdeveniment feu clic aquí (inscripcions obertes fins al 31 de maig)


 

Destinatari: 
Ens locals i organitzacions interessades en el turisme sostenible
Etiquetes: 
Municipis: 
Categories: 
Compra verda/Consum
Economia

Relacionats

Notícia

Més de 20 entitats representants de la societat civil organitzen una performance reivindicativa davant la Generalitat per exigir al govern que no abaixi la guàrdia en els objectius de la nova llei catalana de residus

Article

L’Agència d’Energia de Barcelona, l’Institut Quatre Cantons, l’associació de famílies del mateix institut i l’Associació de Veïnes i Veïns del Poblenou han impulsat la posada en marxa d’una comunitat energètica en aquest barri que aprofitarà l’energia solar a través d’instal·lacions fotovoltaiques. Una iniciativa que s’afegeix a l’impuls d’altres models de comunitats energètiques de la ciutat.

Article

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Butlletí