El Pont de Vilomara i Rocafort implanta el sistema de recollida d’escombraries amb contenidors tancats

25/05/2022 - 16:00

 

La principal novetat és que els contenidors d’orgànica i resta estan tancats i només es poden obrir amb una targeta personalitzada.

Avui entra en vigor un nou model de recollida de residus al Pont de Vilomara i Rocafort. Aquest municipi ha implantat un sistema que promou el reciclatge aplicant diferents canvis als contenidors. 

Així doncs, els veïns i veïnes del Pont de Vilomara i Rocafort podran obrir el contenidor de resta només un dia a la setmana, que han hagut d’escollir entre dimecres o diumenge. L’única excepció són les famílies amb nadons que tindran via lliure per tal que puguin llençar els bolquers cada dia. El contenidor d’orgànica el podran obrir cada dia, però amb la targeta, a diferència dels contenidors d’envasos, paper i vidre, que seguiran sent de lliure accés com fins ara. Una altra diferència vers l’actual model és que les àrees de contenidors comptaran amb totes les fraccions, aspecte que facilitarà el reciclatge.

Entre les tasques d’atenció i gestió que desenvolupa l’informador ambiental, també serà el contacte entre el veïnat i la brigada municipal, que a partir d’ara s’encarregarà de la recollida dels residus voluminosos. A més de la nova figura de l’informador ambiental, dins d’aquest projecte també s’han facilitat nous cubells d’orgànica a totes les llars del municipi. També s’instal·larà una maquina expenedora de bosses d’orgànica compostables, que seran gratuïtes per la població amb la targeta identificadora.

Aquest model de recollida de residus que promou el Consorci del Bages per la Gestió de Residus, ja s’ha implantat a diferents municipis com Balsareny, Rajadell o Sallent. Es calcula que després de la implantació en els municipis que s’han adherit al projecte, arribarà a uns 100.000 habitants de la comarca del Bages.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Ja fa un any i mig que el Pont de Vilomara i Rocafort va establir el nou model de recollida de residus

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Notícia

S'obren els punts de lliurament de les targetes per fer ús dels nous contenidors de recollida selectiva

Butlletí