Tarragona engega un estudi d'eficiència energètica de diversos edificis municipals

18/05/2022 - 18:00

L’estudi té com a objectiu buscar amb quines actuacions es pot optimitzar el consum i la facturació d’electricitat, aigua i gas dels equipaments perquè siguin més sostenibles

L’Ajuntament ha adjudicat aquesta setmana l’estudi d’eficiència energètica a l’empresa Bureau Veritas Iberia SLU, que s’encarregarà d’examinar diversos edificis de titularitat municipal en un període de màxim de quatre mesos. L'estudi avaluarà energèticament la llar d’infants i escola del Miracle, la comissaria de la Guàrdia Urbana, el Palau Municipal i els magatzems 1 i 2 de la Tabacalera que acullen l’Arxiu Municipal, la Capsa de Música i les oficines de TGN Impulsa.

Amb l’estudi, valorat en 11.758,30 € (IVA inclòs), es coneixerà quines serien les actuacions més recomanables per tal d’optimitzar el consum i la facturació d’electricitat, aigua i gas. Aquestes actuacions poden contemplar la substitució de l’enllumenat interior per llums amb tecnologia LED, la implantació d’eines de suport com rellotges o detectors per adequar els consums al funcionament de l’edifici, la instal·lació d’eines de reducció del consum d’aigua com difusors, aixetes temporitzades o polsadors amb doble descàrrega i l’ajustament dels sistemes de climatització. A més, s’estudiarà la viabilitat d’implantar sistemes d’energia fotovoltaica i sistemes més eficients de climatització com les calderes de biomassa, biogàs o aerotèrmia.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Ple aprova el projecte per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, una planta de cogeneració i punts de càrrega de vehicles.

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Notícia

L’IMET ha aprofitat les vacances de Nadal per avançar en les accions de confort tèrmic a les llars d’infants municipals

Butlletí