Les deixalleries del Vallès Oriental fomenten la reutilització de llibres de segona mà

Font: El Nou.cat

11/05/2022 - 08:00

La xarxa de deixalleries del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental va celebrar una nova edició del DeixaLlibres.

Els usuaris de les deixalleries que van fer una aportació de residus van poder endur-se a casa fins a tres llibres de segona mà en bon estat. A la vegada, les persones podien portar llibres que es van posar a disposició dels usuaris de la deixalleria.

Segons el Consorci de Residus, l’objectiu de la iniciativa és conscienciar sobre la importància de generar menys residus i promoure la reutilització d’objectes -en aquest cas, llibres- que estan en bon estat.

L’acció del Deixallibres ha permès recuperar prop de 31.000 exemplars des de la primera edició. La majoria han estat novel·les però també s’ha donat una segona vida a contes, biografies i llibres infantils. S’han estalviat 65.100 quilos d’emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Notícia

Nadal és un moment en què hi ha un fort augment del consum, tant en la compra de regals, menjar com begudes o elements ornamentals. També es generen més residus, hi ha més desplaçaments i es poden desencadenar despeses energètiques. 

Butlletí