Una nova instal·lació de biomassa forestal dona servei a dos centres escolars de Caldes de Montbui

04/03/2022 - 07:46

La biomassa és una font d'energia renovable segura i eficient que contribueix en la gestió forestal, dona un nou ús als residus forestals i permet un estalvi important en el cost del combustible.

Caldes de Montbui disposa d’una nova instal·lació de biomassa forestal per donar servei de calefacció i aigua calenta a l’escola El Calderí i l’escola bressol La Lluna. Aquest dimecres, 2 de març, el diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, juntament amb l’alcalde, Isidre Pineda, i el regidor de Serveis Municipals, Jaume Mauri, han visitat la caldera. La instal·lació forma part del projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona per impulsar les energies renovables als municipis de la província per fer front a l’emergència climàtica.

La caldera de biomassa forestal de Caldes de Montbui té una potència de 400 kW amb un rendiment del 91% dotada per escalfar un gran dipòsit que proporciona aigua calenta per a calefacció i aixetes dels dos centres escolars, amb un consum tèrmic de 183.097 kWh. La instal·lació, que ha tingut un cost de 290.000 euros, preveu un consum anual de 52 tones d’estella forestal, i aportarà un estalvi econòmic de 17.783 euros anuals i una reducció de 33 tones d’emissions de CO₂.

L’equipament disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 120 m³ i magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament. L’estella forestal prové de la gestió de boscos de la zona i contribuirà a la prevenció d’incendis forestals, la creació de nous llocs de treball així com aconseguir uns millors espais forestals.

Material disponible de la instal·lació a Caldes de Montbui

Infografia

Tríptic informatiu

 

Biomassa pel clima

El projecte Biomassa pel clima compta amb un pressupost de 3,8 milions d’euros i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020) per a un total de 14 calderes de biomassa per donar servei a una quarantena d'edificis municipals, amb un total de 4.014 kW de potència instal·lada i una producció tèrmica anual estimada de 7.000 MWh, que evitaran més de 1.200 tones anuals de CO₂ eq.

La lluita contra el canvi climàtic és una prioritat de la Diputació de Barcelona, fent propis els objectius europeus del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia per la reducció del 55% de les emissions de CO₂ i altres gasos d’efecte hivernacle i ser neutres climàticament el 2050. En aquest marc global, el projecte Biomassa pel Clima de la Diputació de Barcelona i els municipis de la província impulsen les energies renovables per fer front a l’emergència climàtica.

Projecte amb el suport:


 

Municipis: 
Vallès OccidentalCaldes de Montbui
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Butlletí