Seminari "Abordar la pobresa energètica des del món local: diagnosi, reptes i iniciatives"

dimecres, 9 febrer, 2022 - 10:30 a divendres, 11 febrer, 2022 - 12:30
Multisessió en línia via Zoom


Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, iniciem el cicle de seminaris de transició energètica al món local del 2022 abordant la situació actual de la pobresa energètica amb l’objectiu de compartir iniciatives i coneixement d’experiències des del món local i presentar la convocatòria europea d’assistència tècnica a municipis per fer front a la pobresa energètica a través del Energy Poverty Advisory Hub. 

PROGRAMA

INSCRIPCIONS: xarxasost@diba.cat . Les persones ja inscrites al cicle no cal es tornin a inscriure

Anteriors sessions del cicle de seminaris

 

La transició energètica justa és la via més evident per abordar l'emergència climàtica i un dels tres pilars dels compromisos del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. L’acció climàtica local ha de ser el punt de partida del procés, i ha d’implementar, com més aviat millor, l’eficiència i l’estalvi energètics i les fonts  renovables, eixos també fonamentals de la recuperació verda i la transició justa.

Per seguir aprofundint en el coneixement i en les experiències d’interès per a les ciutats i els pobles de la Xarxa, encetem un nou cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica que dona continuïtat als que hem desenvolupat durant 2019, 2020 i 2021. 

La pobresa energètica és la dificultat o incapacitat de mantenir la llar, a un preu just, en condicions adequades de temperatura (18 °C a l'hivern, 25 °C a l'estiu) i de garantir els serveis energètics bàsics. Des del món local s’ha actuat durant molts anys en diversos fronts per resoldre les situacions d’emergència i també oferir una resposta a llarg termini, però de nou les circumstàncies posen de nou els problemes sobre la taula fruit de la pandèmia i de la pujada dels preus de l’energia.

L’organització d'aquesta primera sessió del cicle per part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha comptat amb suport transversal del Servei de Suport als Serveis Socials Bàsics de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat social, l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de l’Àrea d’Acció Climàtica i l'Oficina d'Habitatge de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de l’Institut Català d’Energia i Ecoserveis.  


 

Organitzador: 
Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i Diputació de Barcelona
AdjuntMida
PDF icon PROGRAMA3.27 MB
Categories: 
Energia

Relacionats

Article

Sitges és un dels 7 municipis de l’estat i un dels 35 europeus que reben assistència tècnica en matèria de pobresa energètica, després de ser una de les localitats guanyadores de la convocatòria promoguda per la Comunitat Europea. Un 2% de les famílies es troba en situació de pobresa energètica i d’aquestes un 57% dels habitatges tenen dificultats per mantenir la temperatura.

Notícia

Després del canvi massiu de lluminàries a tecnologia LED, la següent fase de millora i optimització consisteix en la instal·lació de nous sistemes de telegestió que permeten fer una gestió molt més efectiva de l’enllumenat (avaries, consums, adaptació dels horaris d’encesa i apagada de les lluminàries a la via pública, etc.) · La previsió és que el nou sistema estigui en funcionament durant aquest estiu

Notícia

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Butlletí