Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible 2024

dijous, 15 febrer, 2024 - 10:00 a dissabte, 17 febrer, 2024 - 20:00
Recinte Firal el Sucre de Vic

 

Aquest febrer la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenibles, FECS arribarà a la seva tercera edició consolidant-se com el punt de referència per conèixer les darreres novetats de les empreses i els projectes que hi ha en el sector de la bioconstrucció i les energies renovables.

L'objectiu principal de la fira és promocionar l’ús d’energies renovables, així com la utilització de tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles. En aquesta línia, aquesta edició es posa accent a les comunitats energètiques i a la rehabilitació sostenible, ja que la manera com construïm va lligada als requeriments energètics de les edificacions i, per tant, al disseny de les instal·lacions de producció d'energia sostenible per ser el màxim d'eficients i respectuosos amb el medi ambient. 

La creixent inquietud i l'interès per promoure l'aprofitament d'energies renovables, i la seva implicació en la construcció i rehabilitació d’edificis, ha impulsat aquesta fira que pretén reunir a participants, visitants i professionals dels sectors de la producció d’energia i la construcció sostenible.

Dins de la fira es podran trobar dos espais sectoritzats:

  • Fabricants, instal·ladors, distribuïdors, comercialitzadores, enginyeries, consultories relacionades amb l’autoconsum elèctric i altres energies renovables
  • Professionals del sector de la bioconstrucció: cases passives, fusta constructiva, assessoraments tècnics i arquitectònics, nous materials de bioconstrucció, professionals de la construcció tradicional, etc.

Aquesta edició hi ha un petit punt d’inflexió amb les empreses relacionades amb la bioenergia (biomassa, biogàs, etc.) i és que està previst començar una nova fira el febrer del 2025, que s’alternarà anualment amb la FECS, i estarà centralitzada amb la gestió forestal i acollirà tota la cadena de valor d’aquest sector i també altres combustibles obtinguts de subproductes orgànics (purins, fems, fangs de depuradores..). Serà una fira més enfocada al públic professional i no al públic general com és el cas de la FECS. 

Això vol dir també que la fira FECS es celebrarà cada dos anys, ja que s’alternarà amb aquesta altra fira centrada amb el sector forestal. Del 2024 farem el salt al 2026 per així acumular novetats, innovació i ganes de les empreses a ser presents a la cita catalana de referència del sector.

Pel que fa a la Fira, a banda de l’espai expositiu, comptarà amb diferents activitats paral·leles com trobades professionals, conferències, projeccions audiovisuals, demostracions, entre altres. També podrem gaudir de la segona trobada d’artesans i artesanes de la construcció, amb tècniques constructives i materials de baix impacte energètic, com ara la construcció amb terra, calç, fusta, volta catalana, canyes, palla, pedra, etc. En aquest espai es podrà gaudir de demostracions i tallers de totes les tècniques de bioconstrucció.

Aquesta fira s'adreça principalment a totes aquelles persones interessades o usuàries de les energies renovables i la bioconstrucció. També als professionals del sector i a altres públics com poden ser estudiants, administració, etc.

La fira FECS, l’organitza l’Ajuntament de Vic i compta amb el suport de diverses entitats i associacions dels sectors relacionats. Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, ICAEN, Agència de l’Energia d’Osona, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya,  Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Solartys, AICO, FEGICAT, UNEFCAT, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya - Demarcació de les Comarques Centrals, Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, Gremi de Fusta i moble de Catalunya i Incafust. 

 


 

Municipis: 
Categories: 
Energia

Relacionats

Butlletí