L'AMB rep el Global Green City Award

Font: AMB

09/12/2021 - 10:00

La distinció destaca l'aposta de l'AMB per les solucions basades en la natura i en la integració de la infraestructura verda i blava en els municipis metropolitans.

L'AMB ha estat guardonada amb el premi Global Green Cities Award, concedit cada any pel Fòrum Global sobre Assentaments Humans, una organització amb base a Nova York que actua com a òrgan consultiu de les Nacions Unides.

Aquest any, coincidint amb la XV edició del premi, el reconeixement no s'ha entregat a l'ajuntament d'una ciutat, com és habitual, sinó que ha estat concedit a la gestió de l'AMB d'un territori molt més complex, com és l'àrea metropolitana de Barcelona, en què conviuen municipis de naturaleses i realitats molt diverses.

Ramon Torra, gerent de l'AMB, ha remarcat en rebre el premi que "l'AMB està profundament compromesa amb la protecció de la natura i la infraestructura verda, i en la lluita contra l'emergència climàtica".

El jurat del premi fa servir un sistema de monitoratge d'indicadors molt diversos, que tenen en compte les polítiques de les administracions per potenciar les zones verdes al seu territori, així com la impulsió d'estratègies de planificació urbana, mobilitat sostenible i protecció del medi ambient, en el marc de la implementació dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. Algunes ciutats guanyadores d'edicions anteriors han estat Glasgow, Mannheim, Yokohama, Vancouver i Vitòria.



Reconeixement a la governança metropolitana



En el cas de l'AMB, el jurat ha destacat diverses competències metropolitanes que l'AMB desenvolupa sota el prisma de la sostenibilitat:
Eficàcia en el planejament urbà, representat sobretot pel PDU metropolità

Eficiència energètica i mobilitat sostenible, amb un reconeixement especial per les mesures marcades pel Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU) i el Pla clima i energia 2030
Protecció del medi ambient i dels recursos naturals, en especial de l'aigua.
Economia verda: plataformes metropolitanes d'economia circular
Polítiques per a una societat inclusiva, exemplificades pel pla ApropAMB, d'ajuts a la crisi causada per la covid-19.
Protecció del patrimoni cultural i arquitectònic, en especial a través dels fons FEDER de la UE.

També té una importància simbòlica el fet que l'AMB rebi aquest premi just dos dies abans que comenci la cimera mundial del canvi climàtic de les Nacions Unides, a Glasgow (COP26).

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí