Natura és Cultura a Argentona

18/11/2021 - 09:00

El projecte Natura és Cultura consisteix en una intervenció artística en l'entorn natural, adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals, que té lloc en dues ubicacions de Catalunya: al bosc de la Torre dels Soldats d'Avinyó i a la finca del Viver d'Argentona.

L'alcaldessa Gina Sabadell i el regidor d'Educació, Quim Perejoan, van visitar El Viver d'Argentona, on s'impulsa aquesta iniciativa adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals i que impulsa la Fundació Setba. El projecte està dirigit per l'artista Quim Moya i proporciona a les entitats de salut mental seleccionades davant de notari un respir d'una setmana a la natura a la residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó. Al Viver d'Argentona (Maresme) s'hi van desenvolupar unes sessions artístiques adreçades a adolescents del centre ITA Salut Mental d'Argentona.

Enguany, l'últim dia de la sessió al bosc del Viver els alumnes de l'assignatura de Visual i plàstica de l'INS Argentona van treballar conjuntament amb els participants d'ITA per a fer una obra comunitària que formarà part de les activitats previstes dins La Marató de TV3, que aquest 2021 va dedicat a la Salut Mental.

La proposta artística s'emmarca dins dels principis del Land Art (art terrestre), on les pintures sostenibles de Lepanto utilitzades no fan malbé els arbres perquè només actuen a l'escorça, i està inspirada en el bosc d'Oma (Biscaia), de l'artista Agustín Ibarrola, amb el qual s'estableix una perfecta complicitat entre art i entorn natural.


 

Municipis: 
MaresmeArgentona

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Butlletí