L’Ajuntament d’Alzira premiarà a empreses que redueixin residus

16/11/2021 - 08:00

L’Ajuntament d’Alzira convoca un premi per a guardonar empreses que possibiliten la reducció de residus sòlids i fomenten l’economia circular. Sis empreses de la comunitat seran premiades en este certament econòmic que finança la Universitat de Beirut

Gràcies al projecte europeu MED-InA, la Universitat Americana de Beirut (Líban) ha seleccionat al consistori alzireny per a actuar com una incubadora de negocis, que permetrà seleccionar i formar a quatre empreses per a desenvolupar i implementar serveis i productes innovadors centrats en l’economia circular i la gestió de residus en la Comunitat Valenciana.

La iniciativa pretén reduir dràsticament les els residus, ja siga mitjançant alternatives als productes d’un sol ús, la reutilització d’objectes quotidians, el compostatge o també la classificació i reciclatge. En este sentit, els sectors que poden estar involucrats en este projecte són el de la gestió de residus, l’economia circular, la lluita contra el desaprofitament d’aliments, la transformació de residus i l’ecoinnovació i ecodisseny. El 19 de novembre tindrà lloc una primera presa de contacte amb els potencials interessats en línia, que s’hauran d’inscriure en l’agència Idea. Entre el 22 de novembre i el 22 de desembre, emprenedors de tota la Comunitat Valenciana podran presentar les seues candidatures, que seran valorades. I a partir de gener s’iniciarà la formació d’estes empreses. Finalment es premiaran 4 empreses. Diego Gómez, alcalde d’Alzira.

El més destacat de la iniciativa és el procés de suport posterior a les 4 empreses guanyadores gràcies a un complet programa basat en serveis generals, formació i tutoria. El programa compta amb la col·laboració entre l’Agència Local (Idea) i altres entitats com el CEEI València, la Cambra de Comerç de València i EDEM-Escola d’Empresaris. El projecte està finançat al 100% per la Universitat Americana de Beirut.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Dins els actes de la Setmana Europa de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Martorell ha presentat, aquest dimecres a la Sala Muxart del Centre Cultural, el nou Pla Local de Prevenció de Residus (PLPR) 2023-2030

Butlletí