Sant Vicenç de Castellet i Vilanova del Camí inicien el projecte de ciència ciutadana Llegim el riu

Font: Manresa Diari i Anoia Diari

17/10/2021 - 08:00

Un grup de quinze persones voluntàries del municipi participaran d’una iniciativa que estudia la qualitat de l’aigua del Llobregat i recollirà dades.

Sant Vicenç de Castellet és un dels quinze municipis de Catalunya que participen del projecte de ciència ciutadana Llegim el riu que s’estrena aquest mes d’octubre. La iniciativa compta amb un grup d’una quinzena de persones voluntàries que participaran d’un projecte que se centra en el coneixement de la qualitat de l’aigua del Llobregat i dels seus afluents a la seva àrea d’influència i cerca generar noves dades, potencia la recerca i la protecció del riu i la interpretació de la informació.

A Vilanova del Camí, un grup de 15 persones voluntàries iniciava el treball de camp del projecte 'Llegim el Riu', en un tram del riu Anoia, en la passera que queda darrere de l'Ajuntament de Vilanova. El grup de recerca de FEHMlab del departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona van dirigir la sessió d'estudi i recollida de mostres d'aigua. Aquesta quinzena de voluntaris formen part d'un grup d'usuaris de la Biblioteca de Vilanova del Camí que participa en el projecte 'Llegim el Riu'. Al llarg de gairebé tres hores van recollir mostres d'aigua, van observar l'entorn i van intercanviar impressions amb els tècnics del grup de recerca de la Universitat de Barcelona que dirigien l'estudi.

 

Biblioteca i Medi Ambient

El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de serveis de biblioteques i la Gerència dels serveis de Medi Ambient, i amb el suport de la Universitat de Barcelona, a través de la direcció científica del Grup de Recerca (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals, s’executarà a Sant Vicenç de Castellet amb el lideratge compartit entre la regidoria de Medi Ambient i la Biblioteca Municipal. 


 

Relacionats

Article
 

Més de 600 alumnes de 12 centres educatius de la ciutat han visitat el riu Llobregat en el marc de la celebració del Dia de l’Aigua. L’activitat s’emmarca en les accions que desenvolupen les escoles i instituts que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenible i el Padrins del Riu.

Article

Gairebé dos milions d'euros per a la recuperació del riu a Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Butlletí