Cornellà estrena nou servei de recollida porta a porta de mobles i voluminosos

14/10/2021 - 08:00

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat canvia el sistema de recollida de mobles i voluminosos: a partir d’ara es recolliran a les porteries de l'habitatge dels veïns i les veïnes de la ciutat.

Si tradicionalment, els mobles, trastos o electrodomèstics vells de gran volum es podien deixar als espais habilitats al costat d'algunes bases de contenidors de la ciutat fins que un camió dels serveis municipals els recollís, des del 15 de setembre ha entrat en vigor un nou sistema amb l'objectiu que sigui molt més còmode i fàcil per a la ciutadania, i alhora afavoreix l'òptim reciclatge d'aquests objectes.

El procediment és molt senzill: cal trucar al 93 634 55 55 o sol·licitar la recollida a través de la pàgina web https://ajuntament.cornella.cat/mobles, on s'haurà de concertar dia per a la recollida. La nit abans només caldrà deixar l'objecte al vestíbul de l'edifici (o al costat de la porta si és una vivenda unifamiliar), i els serveis municipals el passaran a recollir durant el matí del dia indicat.

Es tracta d'un servei gratuït, i exclusiu per a particulars. Els comerços, empreses o indústries s'han de posar en contacte amb la Deixalleria o contractar un gestor de residus autoritzat per a aquest tipus de gestions. Queden exclosos d'aquest nou servei la recollida de materials especials com runes i restes d'obra, de jardineria, o productes específics com pintures, piles o dissolvents. En cas que substituïm un aparell vell per un de nou, el comerç que el ven és qui ha d'oferir el servei de retirada del vell.

L'Ajuntament recorda que abandonar els voluminosos a la via pública o als espais oberts sense edificar està sancionat amb multa de fins a 200€ .


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El passat novembre va començar una nova fase de la campanya 'Dràstics amb els plàstics', a Sant Feliu de Llobregat, que contempla el lliurament de prop de 50.000 bosses de paper entre els mercats de la ciutat al llarg dels propers mesos.

Notícia

Cornellà de Llobregat disposarà del primer carregador ultraràpid per a vehicles elèctrics que s'incorporarà a la xarxa d'electrolineres de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El carregador proporcionarà una energia de 150 kW/h. Està previst que properament s'adjudiqui l'obra, i d'aquesta manera pugui entrar en funcionament durant el primer semestre de 2022. 

Article

És el reconeixement físic i simbòlic que Ecovidrio atorga al municipi que més implicació ha demostrat en la campanya "Moviment Banderes Verdes 2021", convertint-se en el referent del reciclatge d'envasos de vidre, la lluita contra el canvi climàtic i la cura de les nostres costes

Butlletí