Comença la construcció de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) a Calaf

19/09/2021 - 09:00

La planta permetrà eliminar els nitrats de l'aigua dels pous que abasta la xarxa de distribució de la localitat

Han començat els treballs de construcció de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) a Calaf. L'edifici i els equipaments s'ubicaran a la zona dels dipòsits d'aigua municipal i es preveu que la planta comenci a funcionar a finals d'any.

L'empresa Roma Infraestructures i Serveis SAU ha iniciat la construcció de la planta, un cop aprovada la seva adjudicació al Ple del passat mes de juliol, amb un import de 641.945,97 € (IVA inclòs).

L'Ajuntament de Calaf finançarà la construcció de l'ETAP amb les subvencions atorgades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Diputació de Barcelona, que cobreixen el 100% del cost de les obres.

Mitjançant un tractament biològic heteròtrof, l'ETAP permetrà reduir els nitrats de l'aigua provinent del Pou del Molí i del Pou Vell, els dos aqüífers subterranis de què es nodreix la xarxa d'abastament de Calaf i que estan situats dins el municipi.

Aquesta aigua freàtica es tractarà a la planta mitjançant la desnitrificació biològica, un procés que utilitza filtres biològics per a eliminar contaminants de l'aigua.

Juntament amb la connexió amb el pantà de la Llosa del Cavall, que es va efectuar al juliol, l'ETAP possibilitarà el subministrament d'aigua de qualitat a la població de Calaf i, també, l'aprofitament dels recursos hídrics locals.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La nova planta per a l'eliminació de nitrats a través compta amb un tractament biològic de doble etapa anaeròbia-aeròbia per corrent ascendent a l'interior d'uns reactors.

Notícia

Es reunirà un cop al mes per gestionar les mesures necessàries per respondre a l’escassetat d’aigua

Notícia

L'Ajuntament d'Igualada cedeix el terreny adjacent a la depuradora del Rec perquè els adobers la puguin ampliar i iniciar un projecte de reutilització de l'aigua.

Butlletí