L'efecte bicicleta

Font: MITMA.es

09/06/2021 - 21:33

«El batre de les ales d'una papallona es pot sentir a l'altre costat del món». Aquest proverbi xinès és l'origen d'una famosa teoria física: l'efecte papallona. Aquesta teoria ve a dir-nos que petits canvis poden generar grans conseqüències a curt i mig termini.  

Inspirats en aquesta idea, es presenta la campanya paraigua " Efecte Bicicleta . Quan et sumes tot gira "que transmet a la perfecció que el simple fet que ADMINISTRACIONS, EMPRESES I SOCIETAT CIVIL apostem per una cosa tan senzilla com la bicicleta, comporta conseqüències beneficioses per a tothom.

Per això, era tan necessari elaborar l'ESTRATÈGIA ESTATAL PER LA BICICLETA, decidir-nos en positiu per un canvi de mentalitat respecte a la mobilitat, la salut, les relacions socials, el turisme, l'oci i la coordinació de l'acció.

Anar a la feina en bici, sortir de ruta en bona companyia, apostar per infraestructures que afavoreixin la mobilitat en bicicleta ... Són moltes les actituds i decisions amb les que ens sumem a l'Efecte Bicicleta .

I ho fem, per exemple, quan ens sentim segurs, el que ens empeny a deixar de fer servir el cotxe, és a dir, a no contaminar. I això es tradueix en respirar millor i tenir més ganes de seguir pedalant. I així estem en millor forma física per decidir atrevir-nos amb el cicloturisme, una cosa que agraeixen els comerciants de la zona i ens ajuda a socialitzar i ... així fins a l'infinit.

Arrenquem el motor natural que provoca una reacció en cadena que ens beneficia a totes i tots. El que fa algú, sense saber-ho, afecta l'altra persona, i al seu torn a una altra ... Una roda a la qual cada vegada se suma més gent i generant resultats positius.

Per multiplicar, aquest " Efecte bicicleta " volem compartir aquesta campanya amb tota la societat perquè el seu missatge arribi a empreses, pobles i ciutats, col·legis, comerços, seus administratives ja un nombre infinit de llocs, perquè totes i tots podem sumar-nos a l'Efecte Bicicleta .


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Article
Resultats de l'estudi

El BACC presenta els resultats de la RADIOGRAFIA CICLISTA DE BARCELONA, un estudi que ha analitzat l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre de 2022 i febrer de 2023.

Butlletí