L'Ajuntament d'Almacelles dissenya un nou barri que serà 100% sostenible

Font: Segrià TV

10/06/2021 - 08:00

Tècnics de l’Ajuntament d’Almacelles i col·laboradors han començat a treballar en la creació d’un barri sostenible, que sigui respectuós amb el medi ambient i la natura, impulsant els valors de l’ecologia i la utilització de les energies verdes davant els estralls provocats pel canvi climàtic.

Aquest espai està situat entre el carrer Binèfar i l’avinguda de Sucs, i seguit pel carrer Ventafarines, una nova zona molt propera al futur gran parc natural de 170.000 metres quadrats (l’equivalent a 17 hectàrees), que es convertirà en el gran pulmó verd de la vila, i on hi hauria les basses de laminació i les noves zones esportives. A més, al mateix barri hi haurà zones verdes, així com un espai perquè els veïns puguin fer horts urbans.

Amb consonància amb les noves directrius de sostenibilitat que emanen de la Unió Europea, la proposta del projecte recull que els nous habitatges hauran de ser alimentats al 100% amb energia renovable (plaques fotovoltaiques i piles d'hidrogen). Pel que fa als materials per a la construcció d’aquests habitatges, aquests hauran de seguir tots els criteris de sostenibilitat: aïllament tèrmic, màxima qualitat de l’aire interior, a més de l’aprofitament de l’energia solar per a una millor climatització, reduint el consum energètic d’una forma considerable: aproximadament un 70% menys que les construccions convencionals.

La mobilitat també es planteja el màxim de sostenible, i tot i que es podrà circular pels carrers on ja es pot actualment (carrers Binèfar i Melcior de Guàrdia, i avingudes Era del Comte i De Sucs), els nous carrers seran per a ús de vianants i només s’autoritzarà el trànsit rodat per als veïns perquè puguin accedir als seus aparcaments privats. Tot i això, aquest nou barri disposarà d'un aparcament públic d'uns 4000 metres quadrats i de fàcil accés als habitatges per incidir, encara més, en la mobilitat sostenible.

Respecte a aquesta iniciativa, l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va remarcar “que tots hem de fer el que estigui a la nostra mà per estendre la sostenibilitat i viure en el que també s’han anomenat ciutats intel·ligents. Això ja no és el futur, sinó el present, i hem de treballar perquè tant les actuals com les futures generacions visquin en consonància amb aquests valors”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Notícia

Trenta empreses dels Polígons Industrials de Lleida participen en l’estudi per crear una Comunitat Energètica. La Paeria ha presentat els resultats de l’estudi per impulsar aquest concepte col·laboratiu.

Butlletí