Aprenentatge servei per prevenir el soroll

26/05/2021 - 10:04

L’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona i el Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya han elaborat una Guia d’aprenentatge i servei (APS) sobre prevenció de la contaminació acústica en equipaments públics per donar suport als centres educatius per dissenyar projectes d’aprenentatge i servei enfocats a millorar la qualitat acústica d’equipaments sensibles.

La guia pretén ser una eina de gran utilitat per als centres educatius que vulguin treballar la prevenció de la contaminació acústica en el marc del Servei Comunitari, obligatori per a l’alumnat de segon cicle d’ESO des del curs 2019-20.

Podeu descarregar-vos la guia en aquest enllaç 

Es tracta d'una una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat per dissenyar un projecte per millorar la qualitat acústica en equipaments públics sensibles, com sales d’espera de centres d’atenció primària o biblioteques.

L’APS combina, en un sol projecte, processos de formació i de servei a la comunitat. Les persones participants es formen a partir de la identificació i el treball, des de diferents punts de vista, de les necessitats reals de l’entorn. La metodologia integra, doncs, objectius pedagògics i solidaris amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats i valors.

Aquest nou recurs, també adreçat a entitats, s’emmarca dins del treball conjunt de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya en activitats de sensibilització i conscienciació sobre la prevenció de la contaminació acústica. 


Més informació per poder accedir al préstec de material de suport a: 

Diputació de Barcelona 

Generalitat de Catalunya 



Relacionats

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Butlletí