Universitat d'Estiu 2021 de Mercabarna: Alimentació Sostenible

dilluns, 5 juliol, 2021 - 00:00 a dimecres, 7 juliol, 2021 - 23:59

Del 5 al 7 de juliol tindrà lloc la tercera Universitat d'Estiu de Mercabarna, que se celebrarà en format híbrid (presencial amb aforament limitat a la Sala d’actes de Mercabarna i emès en directe per streaming). Durant tres dies, Mercabarna es convertirà en un espai de trobada d’empreses, professionals, estudiants i equips d’investigació que compartiran projectes relacionats amb la promoció de l’alimentació sostenible.

En aquest sentit, la Universitat d’Estiu s’emmarca en el programa de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, una iniciativa que destaca el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles, justos i sans. 
 

Què aporta

  • Visió de la sostenibilitat alimentària des de totes les fases de la cadena alimentària: productor, majorista, detallista, restaurador i consumidor final.
  • Intercanvi d'experiències innovadores dutes a terme per empreses, institucions i entitats per impulsar l'alimentació sostenible.
  • Anàlisi sobre com s'aborda aquesta problemàtica en l'àmbit internacional i local.
  • Coneixement actualitzat sobre els reptes del sector agroalimentari. 
  • Visió pràctica de professionals d'empreses del sector. 
  • Intercanvi de coneixements entre pre-professionals i professionals del sector. 
  • A estudiants de quart curs d'enginyeries tècniques (industrial, biosistemes i agroalimentària, telecomunicacions, etc.), de ciències ambientals i biològiques, de química i economia, i a estudiants de màster de les àrees d'interès.
  • A empresaris de pimes i professionals tècnics de les empreses del sector agroalimentari.
     

Universitats col·laboradores

La Universitat d’Estiu compta amb la col·laboració de l'Escola Superior d'Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’assistència presencial a les tres jornades de la Universitat d’Estiu convaliden 1,5 crèdits (ECTS) als alumnes de la UPC.
 

Programa i inscripcions

Actualment estem ultimant els darrers detalls del programa. Podeu consultar-ne la versió provisional i formalitzar la inscripció a cada jornada als següents enllaços: 

  • Les inscripcions són gratuïtes. Cal fer una inscripció per cada dia que es vulgui assistir.
  • Les persones interessades podran assistir a la Universitat d'Estiu de manera presencial o bé seguir-la per streaming. 


 

Organitzador: 
Mercabarna
Categories: 
Agricultura

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Notícia

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Notícia
Per recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

El Banc de llavors del Vallès Occidental comença a fer les seves primeres passes. Aquest dimarts s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Institut Les Garberes de Castellar del Vallès per tal de poder fer realitat aquest projecte que vol recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

Butlletí