L'app del porta a porta a Lleida

10/05/2021 - 08:00

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Lleida ha iniciat les darreres setmanes la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia, un model de recollida que consisteix a lliurar els residus separats davant del portal de casa seguint un calendari preestablert per a cada fracció. En ambdós barris s'ha implantat un sistema mixt, en què es recollirà porta a porta el paper i el cartró, els envasos lleugers i la resta, mentre que l’orgànica es mantindrà amb contenidors a la via pública, però amb un sistema electrònic de control d’accés. El vidre continuarà amb el contenidor actual.

També s’habilitaran cinc contenidors per a la recollida del tèxtil sanitari. Aquests es podran obrir amb els mateixos clauers que l’orgànica, però abans caldrà sol·licitar-ne l’activació a l’Oficina del Porta a Porta. En el cas dels blocs plurifamiliars amb més de cinc habitatges, l’aportació del paper i cartró es realitzarà amb un bujol comunitari. Amb el bujol comunitari les llars no cal que emmagatzemin el paper a casa i, alhora, s’optimitza el servei.

Per tal d’informar a la ciutadania de la zona s’ha fet una campanya informativa i s'ha habilitat una Oficina d’atenció del porta a porta.

Com a novetat, l’Ajuntament de Lleida ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta amb:

• Informació del model de recollida

• El calendari del porta a porta dia a dia

• Informació de les deixalleries

• Comunicacions de l’Ajuntament de Lleida i del Servei

• Dades de contacte per a qualsevol dubte o consulta

• Mòdul de consulta de les dades de participació en el porta a porta

• Sistema d’activació del xip de les bosses de resta

Es poden trobar els vincles de descàrrega a: http://www.portaaportalleida.com/app-porta-a-porta

L’app requereix un codi de registre, aquest codi es dona als usuaris en el moment de lliurar el material. Si algú no disposa del material, cal que es dirigeixi a l’oficina del porta a porta i el sol·liciti.


 

Categories: 
Municipis: 
Segarra
SegriàLleida

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí