Adéu soroll

21/04/2022 - 15:38

L’exposició Adéu, soroll!  mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

L’exposició Adéu, soroll! mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

En el marc de la Setmana Sense Soroll s'ha adaptat l'exposició física Adéu Soroll - disponible per a itineràncies a l'enllaç -, a un format virtual per poder consultar els continguts i descobrir els principals ambients que contaminen, així com la importància d'una actuació col·lectiva contra la contaminació.

També podeu aprendre la diferència entre un so i un soroll, les característiques del so (freqüència, intensitat, so pur i timbre), la fisiologia auditiva, l'escala d'intensitat del so, què son les vibracions i altres efectes especials del so com les interferències, la difracció o la ressonància. I finalment, també exposa exemple de les accions que podem fer nosaltres per reduir el soroll i també atenuar la transmissió del so.


 

Relacionats

Article

Descobreix amb aquest interactiu com ajudar a la Mutis, la superheroina de la Setmana Sense Soroll, a dir STOP al SOROLL.

Article

El 27 d’abril se celebra l'Ajuntament de Barcelona celebra el Dia Internacional Sense Soroll, una jornada de conscienciació al voltant de la contaminació acústica i les seves conseqüències. Catalunya amplia la proposta a través de la Setmana Sense Soroll, que va des del 25 d’abril a l’1 de maig.

Article

La Diputació de Barcelona ha aprovat la convocatòria de subvencions per a entitats ambientals sense ànim de lucre per al desenvolupament de projectes i activitats destinades a l’educació i sensibilització ambiental i a la participació ciutadana.

Butlletí