Adéu soroll

21/04/2022 - 15:38

L’exposició Adéu, soroll!  mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

L’exposició Adéu, soroll! mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

En el marc de la Setmana Sense Soroll s'ha adaptat l'exposició física Adéu Soroll - disponible per a itineràncies a l'enllaç -, a un format virtual per poder consultar els continguts i descobrir els principals ambients que contaminen, així com la importància d'una actuació col·lectiva contra la contaminació.

També podeu aprendre la diferència entre un so i un soroll, les característiques del so (freqüència, intensitat, so pur i timbre), la fisiologia auditiva, l'escala d'intensitat del so, què son les vibracions i altres efectes especials del so com les interferències, la difracció o la ressonància. I finalment, també exposa exemple de les accions que podem fer nosaltres per reduir el soroll i també atenuar la transmissió del so.


 

Relacionats

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí