Adéu soroll

21/04/2022 - 15:38

L’exposició Adéu, soroll!  mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

L’exposició Adéu, soroll! mostra els diferents ambients sonors, la percepció del so, les principals característiques del so i quina és la diferència entre so i soroll, què és la contaminació acústica i quines mesures existeixen per lluitar-hi.

En el marc de la Setmana Sense Soroll s'ha adaptat l'exposició física Adéu Soroll - disponible per a itineràncies a l'enllaç -, a un format virtual per poder consultar els continguts i descobrir els principals ambients que contaminen, així com la importància d'una actuació col·lectiva contra la contaminació.

També podeu aprendre la diferència entre un so i un soroll, les característiques del so (freqüència, intensitat, so pur i timbre), la fisiologia auditiva, l'escala d'intensitat del so, què son les vibracions i altres efectes especials del so com les interferències, la difracció o la ressonància. I finalment, també exposa exemple de les accions que podem fer nosaltres per reduir el soroll i també atenuar la transmissió del so.


 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí