Noves instal·lacions de Biomassa pel clima

26/04/2021 - 09:49

Noves calderes de biomassa forestal impulsades per la Diputació de Barcelona per a equipaments esportius i educatius de Santa Margarida de Montbui i Sant Martí Sarroca, pel Centre Cívic del Figaró i pel Poliesportiu Can Banús de Vilassar de Dalt.

 

Noves calderes de biomassa forestal per a equipaments esportius i educatius de Santa Margarida de Montbui i Sant Martí Sarroca

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant Martí Sarroca, disposen de calderes de biomassa forestal per a calefacció i aigua calenta. Aquests dues instal·lacions, incloses en el projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona, han estat visitades pel diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, juntament amb els alcaldes dels dos municipis Jesús Miguel Juárez Josep Maria Padullés.

En la visita a questes instal·lacions, el diputat Xesco Gomar ha destacat que «des de la Diputació de Barcelona seguirem donant suport a les energies renovables per fer front, des del poder local, al canvi climàtic». En aquesta línia, les dues instal·lacions formen part del projecte Biomassa pel clima que compta amb un pressupost de 3,3 milions d’euros del Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i que inclou un total de 14 calderes de biomassa que donaran servei a 42 edificis, amb un total de 4.215 kW potencia instal·lada i una producció tèrmica anual estimada de 7 M kWh, i que evitaran més de 1.500 tones anuals CO₂ eq.

 

 

A Santa Margarida de Montbui, la caldera instal·lada a l’Espai de salut i esport Mont-aqua dona aigua calenta i calefacció pel conjunt de l’equipament, té una potència de 250 kW amb un consum anual de 239 tones d’estella forestal, el que suposarà un estalvi econòmic anual de 26.146,53 euros i 152 tones d’emissions de CO₂. La instal·lació disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 100 m³ i magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament.

 

La instal·lació de biomassa de Sant Martí Sarroca està destinada a la producció d’aigua calenta i calefacció sostenible pel Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes. La caldera té una potència de de 500 kW amb consum anual de 76 tones d’estella forestal i sarment de vinya, que aportarà un estalvi anual econòmic de 22.028 euros i 61 tones d’emissions de CO₂. L’equipament disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 85 m³ i magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament.

 

Nova instal·lació de caldera de biomassa forestal pel Centre Cívic del Figaró

Aquest equipament, que s’inclou en el projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona, ha estat visitat pel diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, juntament amb l’alcalde de Figaró-Montmany, Ramon Garcia.

La caldera instal·lada al Centre Cívic del Figaró dona aigua calenta i calefacció pel conjunt de l’equipament, té una potència de 100 kW amb un consum tèrmic de 63.467 kWh anual de 18 tones d’estella forestal, el que suposarà un estalvi econòmic anual de 17.699 euros i una reducció de 12 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera. La instal·lació disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 35 m³ de magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament de la instal·lació.

El diputat Xesco Gomar, a la nova instal·lació de caldera amb biomassa pel centre cívic del Figaró, amb l'alcalde, Ramon Garcia. Foto: Diputació de Barcelona

 

Nova instal·lació de caldera amb biomassa pel centre cívic del Figaró. Imatge: Diputació de Barcelona

 

Nova instal·lació de biomassa forestal pel Poliesportiu Can Banús de Vilassar de Dalt

El recinte del Poliesportiu i la piscina municipal Can Banús de Vilassar de Dalt ha estrenat nova caldera de biomassa forestal per a calefacció i aigua calenta. Aquesta nova instal·lació, que forma part del projecte Biomassa pel clima de la Diputació de Barcelona, ha estat visitada pel diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, amb l’alcaldessa Carola Llauró, i la regidora d’Atenció Social, Cicles de Vida, Educació i Esports, Carme Terrades.

La nova instal·lació de Can Banús dona aigua calenta i calefacció de les aixetes i les dutxes o de la piscina amb un consum tèrmic de 755.793 kWh. La caldera de biomassa forestal té un potencial calorífic de 200 kW i un consum anual de 216 tones d’estella forestal, el que suposarà un estalvi econòmic de 13.458 euros anuals i una reducció de 1668 tones d’emissions de CO₂ a l’atmosfera. La instal·lació disposa d’una sitja d’estella amb capacitat per a 75 m³ de magatzem per assegurar dues setmanes de funcionament de la instal·lació.

El diputat Xesco Gomar, amb l'alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró, i la regidora d’Atenció Social, Cicles de Vida, Educació i Esports, Carme Terrades, al complex esportiu de Can Banús. Foto: Diputació de Barcelona

 
 

Nova instal·lació de caldera amb biomassa a Vilassar de Dalt. Imatge: Diputació de Barcelona

 

Biomassa pel Clima

Aquestes calderes de biomassa s'han instal·lat dins del projecte "Biomassa pel Clima", cofinançat pel programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu amb un ajut de prop 1.800.000€. Es tracta d'un projecte que promociona les energies renovables, l'eficiència energètica, l'autoconsum, l'estalvi de costos en els municipis i que contribueix en la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

El projecte en conjunt preveu instal·lar 14 calderes de biomassa forestal a 14 municipis, que suposarà instal·lar 4.215 MW de potència, amb uns consums/producció de 7.008MWh (603 tep) per a 42 equipaments amb la biomassa com a font d’energia tèrmica i els consums tèrmics monitoritzats i/o telegestionats.

Projecte amb el suport:


 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí