Gairebé la meitat de Begues ja disposa de llums amb tecnologia LED

22/04/2021 - 10:58

L'Ajuntament de Begues ha finalitzat la instal·lació de 139 llumeneres LED a diversos carrers del centre, i aviat se'n posaran 16 més a la zona del carrer del Pi Gros. D'aquesta manera, s'assoleix ja el 49% del municipi cobert amb aquest tipus de llums, més eficients i respectuoses amb el medi ambient.

L'Ajuntament de Begues ha finalitzat la instal·lació de 139 llumeneres LED a diversos trams del centre del municipi. La renovació d'aquests punts de llum ha significat una inversió d'uns 40.000 euros.

En concret, les llumeneres noves s'han col·locat en trams de carrers com Sant Jaume, Anselm Clavé, Alp, Teodor Bosch, Can Sadurní, Verge de Montserrat o Ferran Muñoz, entre altres.

És previst que aviat s'instal·lin 16 llumeneres LED més a la zona del carrer del Pi Gros. Amb aquestes, el nombre de llumeneres LED al municipi ja arribarà al 49%, cosa que manté Begues com un municipi compromès i capdavanter en aquest tipus de llums més respectuoses amb el medi ambient.

I és que les llumeneres LED es caracteritzen per millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de CO₂, cosa que comporta un major benefici per a l'entorn natural i, de retruc, un estalvi econòmic per a l'Ajuntament.

Més eficients i més resistents

De fet, les lluminàries recentment instal·lades a Begues redueixen automàticament el flux i el consum un 20% de forma automàtica, al cap de tres hores d'haver-se encès.

A més, els nous punts de llum inclouen un sistema de protecció contra les tempestes que els converteix en molt més resistents a les inclemències del temps.


 

Relacionats

Article

Amb el nou centre de calor de biomassa que s'està construint al costat de l'Ajuntament de Begues, tots els equipaments municipals disposaran de calefacció i aigua calenta alimentades per aquest combustible natural.

Notícia

A través de diferents actuacions s’espera reduir en un 50 % el consum de gas i en un 27 % la de l’electricitat als equipaments municipals.

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Butlletí