El sistema Reciclos arriba a Esplugues per fer la ciutat més verda

21/04/2021 - 09:00

El sistema Reciclos, mitjançant el mòbil, permetrà destinar els punts obtinguts per la devolució d'envasos de plàstic a plantar arbres

 

Reciclar els envasos de plàstic té un evident benefici mediambiental. Des de mitjans de desembre, a més, cada vegada que llancem una llauna o una ampolla de plàstic de begudes en algun dels 163 contenidors grocs d'Esplugues el podem convertir en reciclos, una mena de moneda virtual que es pot canviar per recompenses individuals o col·lectives.

Prop de 500 persones del municipi s'han registrat a la webapp www.reciclos.com per participar en aquest sistema desenvolupat per l'organització sense ànim de lucre Ecoembes, al qual s'ha adherit Esplugues. En els tres primers mesos s'han generat uns 4.600 reciclos. És a dir, 4.600 envasos han estat llançats prèvia fotografia amb el mòbil del codi de barres i del codi qr del contenidor.

Una de les opcions és canviar aquests punts per donacions a un projecte social del municipi. El primer ha estat el Centre Municipal de Distribució d'Aliments, que atén a famílies vulnerables. Complert aquest objectiu (es necessitaven 600 reciclos), el següent serà una plantació d'arbres en un lloc de la ciutat, pendent de concretar.

Pots veure com funciona Reciclos al vídeo. 


Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La campanya ‘Objectiu Sostenibilitat! Fem el Clic!’ convida a fer un canvi de mentalitat, fomentar el civisme i les conductes responsables i afavorir un canvi d’hàbits.

Entrevista
El Consell Comarcal de l’Anoia iniciarà la prova pilot per implantar la Taxa Justa de recollida d’escombraries a quatre municipis
Font:  La Veu de l'Anoia

Font: La Veu de l'Anoia

Santi Broch és el vicepresident de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori del Consell Comarcal de l’Anoia, que a finals d’aquest 2022 implantarà una prova pilot de la Taxa Justa de recollida d’escombraries en quatre municipis. Després d’aplicar el sistema del porta a porta l’any 2018, el Consell Comarcal farà un pas més i implementarà el Pagament per Generació (PXG), amb el propòsit d’incentivar el reciclatge de residus mitjançant una taxa ajustada en funció del reciclatge de cada llar.

Article

Tots el serveis de gestió de residus ara es poden trobar a l’abast de la mà gràcies a la nova APP que s’ha incorporat dins “Palafrugell al mòbil”. Aquesta nova proposta tecnològica suposa una oportunitat pels ciutadans i ciutadanes de Palafrugell per tal de conèixer d’una forma fàcil i còmode tot el que té a veure amb la gestió dels residus, així com la informació referent a tots els serveis.

Butlletí