'Sst', el silenci al transport públic ajuda a prevenir la Covid-19

Font: TMB

26/04/2021 - 08:00

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els operadors del transport públic, entre els quals TMB, realitzen l'acció ‘Sst’, que convida a mantenir el silenci com a mesura addicional de protecció

Algunes de les mesures de prevenció contra la Covid-19 al transport, com ara l'ús de la mascareta, la higiene de mans o no consumir aliments ni begudes, estan àmpliament interioritzades i les compleixen la majoria d’usuaris. Altres de més recents, com la recomanació de no parlar (ni en instal·lacions ni en vehicles) poden oblidar-se quan viatgem acompanyats o ens sona el mòbil.

Per reforçar el seguiment d'aquesta mesura preventiva, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els operadors han posat en marxa la campanya Al transport públic, Sst. L’onomatopeia busca sensibilitzar sobre la protecció vers els contagis que comporta estar en silenci, ja que no s’emeten aerosols. Els aerosols són petites gotes que exhalem, sobretot al parlar, i que, segons nombroses investigacions, suposen un risc de transmissió del coronavirus.

La campanya estarà present a les xarxes de TMB i de la resta d’operadors del transport públic. El lema va acompanyat de la consigna “Nosaltres i tu fem #UnViatgeSegur”, sobre la necessitat de la participació de tots per protegir-nos i protegir els altres de la pandèmia. L'ATM ha emès un comunicat sobre l'acció Sst.


 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Butlletí