Caldes de Montbui implanta la telegestió a l’enllumenat públic

08/04/2021 - 08:37

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha establert un període de proves per fer més eficient l’enllumenat públic a través del sistema de telegestió que, un cop superat, procedeix a la seva implantació

En la línia del Pla d’Acció Climàtica i d’estalvi energètic, l’Ajuntament de Caldes de Montbui va iniciar els treballs de prova per la implantació del sistema de telegestió de l’enllumenat públic, amb l’objectiu d’optimitzar esforços i eficiència energètica. Així ho va comunicar el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Planejament Territorial, Serveis Municipals i Barris interurbans, Jaume Mauri.  

El sistema de telegestió és una eina que facilita la prestació dels treballs de manteniment, conservació, i en general, la gestió de l’enllumenat públic. El seu ús permet una major rapidesa en la detecció d’incidències i un menor cost en l’obtenció i l’enregistrament de la informació.

Inicialment, la seva implementació comporta la introducció de nous equips a les instal·lacions, com sensors, controladors i actuadors del sistema que requeriran una explotació de les seves prestacions, unes tasques de validació del seu funcionament i la reparació de les avaries que es produeixin.

Un cop feta la instal·lació, a través d’una aplicació informàtica i des de qualsevol dispositiu, el nou sistema de telegestió permetrà controlar l’horari d’encesa i apagat de cada punt de llum, de manera individual, i detectar avaries a qualsevol zona. D’aquesta manera, l’empresa adjudicatària del manteniment de la xarxa podrà saber en temps real on hi ha una incidència o una avaria i actuar de forma immediata.

Aquestes actuacions permetran a l’Oficina d’Acció Climàtica de l’ Ajuntament controlar, gestionar i registrar els consums energètics, l’estat de manteniment, les avaries, i en definitiva, el funcionament integral de punts de llum i centres de comandament de forma individualitzada i col·lectiva. 

 

Fases de l’actuació

Des de primers de gener s’han dut a terme les proves pilot a 24 punts de llum del carrer Major, corresponents al quadre d’enllumenat Q039. Cadascun d’aquests punts ha estat senyalitzat en estat de prova. 
Un cop finalitzades les proves, el resultat s’ha considerat satisfactori i, per tant, a primers del mes de març i durant  un període d’un any, es faran les instal·lacions necessàries per a telegestionar tots aquells quadres i punts de llum del municipi que utilitzin tecnologia Led. 

L’actuació es farà en tres fases:

La primera fase es durà a terme al nucli urbà. S’implementarà el sistema de telegestió en 1.100 punts de llum dels 2.192 punts de llum totals, el que equival a actuar en 56 centres de comandament. En aquesta fase també es telegestionaran les tres zones urbanes del Barri d’El Farell que ja estan automatitzades.

En la segona fase, el sistema s’implementarà a la resta del nucli urbà, en un total de 1.092 punts de llum, a mesura que es puguin anar transformant aquells dispositius que encara funcionin  amb tecnologia de vapor de sodi d’alta pressió a tecnologia Led.

La tercera fase tindrà lloc a les urbanitzacions, polígons industrials i a Sant Sebastià de Montmajor, on s’implementarà el sistema de telegestió a un total de 1.513 punts de llum, el que equival a actuar en 22 centres de comandament.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Notícia

La Diputació de Barcelona subvenciona el canvi amb 1.499.389 euros.

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Butlletí