L’Ajuntament de Caldes de Montbui amplia serveis amb l’obertura de l’Oficina d’Acció Climàtica

14/03/2021 - 08:00

L’Oficina d’Acció Climàtica és el nou espai municipal dedicat en exclusiva a mitigar els efectes del canvi climàtic donant servei i informació a la ciutadania. Informació sobre instal·lacions solars, vehicles elèctrics o millores per fer a la llar són alguns dels serveis que ofereix l’Oficina d’Acció Climàtica

Foto: L’Oficina ha estat presentada amb la presència d’Isidre Pineda, alcalde, Jordi Martín, regidor d’Habitatge, Sostenibilitat i Ecologisme, Núria Carné, portaveu del govern, i Lluís Orpí, cap de l’Oficina d’Acció Climàtica. 


L’Oficina d’Acció Climàtica, situada a la planta baixa de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, és el nou servei destinat a donar resposta a la situació d’emergència climàtica declarada per la unanimitat del Ple el desembre de 2019.

També és l’espai des del qual es clourà la la redacció del Pla d’Acció Climàtica de Caldes de Montbui que inclou un procés de participació ciutadana, així com de desenvolupar les accions que aquest document recull. 
 

Què ofereix i com hi podeu accedir

Sota el lema “Frenar el canvi climàtic surt a compte”, l’Oficina ofereix un seguit de serveis que s’aniran ampliant destinats a solucionar problemes concrets de veïns i veïnes que suposen un malbaratament energètic i, en conseqüència, també un increment de les despeses domèstiques i empresarials innecessàries. Per ser atesos, demaneu cita prèvia: T. 93 519 00 05 – accioclimatica@caldesdemontbui.cat 

L’Oficina us donarà serveis relacionats amb: 

- Entendre la factura elèctrica i de gas

- Informació sobre instal·lacions solars fotovoltaiques

- Millores que es poden fer  a casa

- Assessorar-te sobre vehicles elèctrics

- Informar-te sobre la recàrrega de vehicles elèctrics

Aquests serveis s’aniran ampliant en base a la detecció i definició de les necessitats locals. 

En paral·lel, l’Oficina treballa en la culminació del Pla d’acció climàtica, que entre altres ha de fer front a la transició energètica i al canvi climàtic a través del desplegament dels compromisos de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i del Pacte d’Alcaldes i  Alcaldesses

Més informació: www.caldesdemontbui.cat/climaEl Pla d’acció climàtica

Una de les responsabilitats de l’Oficina, a càrrec  de la regidoria de Sostenibilitat i Ecologisme és liderar la redacció i execució del Pla d’acció climàtica  que està redactant l’Estudi Ramon Folch (ERF) i que inclou un procés participatiu.

El Pla ha de donar resposta a la Declaració d’emergència climàtica, aprovada per unanimitat al Ple de desembre de 2019, i a l’Acord Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i l’Acord Pacte d’Alcaldies, aprovats el desembre de 2020 (veieu documents adjunts). 

Aquest Pla es troba en la fase final de redacció. Un cop incorporades les darreres aportacions, el document haurà quedat enllestit per al a seva aprovació. 
 

Procés Participació Ciutadana “Emergència Climàtica”

L’octubre de 2020 l’Ajuntament va convocar el procés de participació ciutadania virtual, per tal que la pandèmia no fos un fre a la necessitat de treballar per l’emergència climàtica. 

Aquest procés es va centrar en definir i prioritzar propostes ciutadanes d’acció per a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic que s’incorporen al Pla d’Acció Climàtica de Caldes de Montbui. 

Les propostes finals estan agrupades en 5 categories: transició energètica, mobilitat sostenible, residu zero, gestió eficient de l’aigua; protecció del medi natural, la biodiversitat i l’activitat agropecuària.

Trobareu les propostes detallades al portal http://decidim-caldesdemontbui.diba.cat.  


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya participen en un projecte europeu per estudiar el possible impacte del canvi climàtic en les aigües termals.

Acte
Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí