L’Ajuntament Vallromanes i els centres educatius treballen conjuntament per estalviar energia

23/02/2021 - 08:05

L’Ajuntament de Vallromanes lliurarà aquest mes de febrer als centres educatius del poble els equips per a l’estudi i la gestió del consum energètic als equipaments.

L’objectiu és dissenyar un pla d’estalvi energètic basat en accions quotidianes i senzilles que poden fer l’alumnat, mestres, conserges i personal de neteja.

Aquesta acció s’emmarca dins del projecte 50/50, de la Diputació de Barcelona,  una iniciativa que pretén que alumnat i professorat adoptin bones pràctiques per reduir el consum d’energia i aconseguir així un estalvi econòmic. El 60% d’aquest es torna a l’escola i l’altre 40% repercuteix en una disminució de la despesa de l’Ajuntament, que paga les factures.

 

Material

El material que es lliurarà consisteix en unes motxilles energètiques amb vatímetre d’endoll, un luxímetre i un termòmetre.  

Amb el vatímetre, es podrà mesurar el consum d'electricitat instantani que està realitzant un aparell elèctric, tant quan està en ordre de funcionament com quan està apagat però endollat al corrent de subministrament elèctric, així també es podrà detectar el consum fantasma dels ordinadors, pissarres digitals o altres aparells quan estan en stand-by.

El luxímetre permetrà quantificar la intensitat de llum que hi ha en un espai en un moment concret. Sabent els lúmens que hi ha en una aula, en un passadís de l'escola o en el gimnàs de l'institut, es podrà valorar si amb la llum natural hi ha prou il·luminació per desenvolupar l'activitat que es vol dur a terme en un espai determinat amb total garantia de confort i seguretat, o si, per altra banda, cal obrir els llums.

Amb el termòmetre es prendrà la temperatura que hi ha als diferents espais dels edificis i es compararà amb la que hi ha a exterior. Treballant les dades amb l’alumnat, es pot reflexionar sobre possibles estratègies per aconseguir una temperatura de confort.


 

Relacionats

Article
L'alcaldessa durant l'acte de cloenda del projecte 50/50

L'alcaldessa durant l'acte de cloenda del projecte 50/50

Gràcies al projecte 50/50 i a la feina de l'alumnat realitzant accions d'estalvi energètic, les escoles han aconseguit una reducció de 170.000 kw d'energia i de 38 tones d'emissions de CO2 . Això es tradueix en un estalvi econòmic d'11.598 euros, tal com ha informat l'Ajuntament.

Notícia

Els alumnes de 2n i 3r de primària de l´Escola Montnegre de la Batllòria són els autors del mural que han pintat al mur del darrere del Camp de Futbol de la Batllòria per conscienciar sobre la conservació del patrimoni natural

Notícia

Durant aquest darrer trimestre s’ha substituït la il·luminació existent a l’edifici de l’Ajuntament i a la pista esportiva del Pau Casals per il·luminació de tecnologia led, seguint amb les accions incloses dins del full de ruta del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023, per tal de millorar l’eficiència energètica en els edificis públics.

Butlletí