Alella enceta un treball per avançar en els objectius de desenvolupament sostenible

21/12/2020 - 09:31

La primera part d'aquest treball és la realització d'una diagnosi sobre l'estat actual dels objectius de desenvolupament sostenible a nivell local, a partir de la implicació de totes les àrees de l'Ajuntament i analitzant els diferents plans i  iniciatives que es duen a terme a nivell municipal. 

L'Ajuntament d'Alella té el ferm propòsit de treballar per aconseguir un món més just, sostenible i equitatiu, tal i com es recull als objectius de l'Agenda 2030 aprovada per la ONU l'any 2015. 

Per aquest motiu des de les àrees de Cooperació Internacional i Participació Ciutadana, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'ha iniciat un treball per tractar d'adaptar i d'alinear les polítiques públiques municipals als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que els països i les institucions han de complir, avançant cap al desenvolupament de l'Agenda 2030.

La primera part d'aquest treball és la realització d'una diagnosi sobre l'estat actual dels objectius de desenvolupament sostenible a nivell local, a partir de la implicació de totes les àrees de l'Ajuntament i analitzant els diferents plans i  iniciatives que es duen a terme a nivell municipal.  Aquesta diagnosi, que es preveu acabar a final d'any, anirà seguida d'un pla d'acció previst de l'elaboració l'any vinent. 

Per avançar en aquests objectius és fonamental la col·laboració i el treball transversal entre les diferents àrees municipals i la implicació de la ciutadania. Així s'ha posat de manifest durant la sessió formativa sobre l'Agenda 30 i els ODS que es va realitzar el 29 d'octubre, de manera virtual. A la trobada, en la què van participar una trentena de personal tècnic i polític de l'Ajuntament, es va posar sobre la taula alguns dels aspectes més destacats pel compliment d'aquest compromís i també s'han fet aportacions sobre algunes de les claus per tirar-lo endavant. 


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

S’ha inaugurat la planta pilot de regeneració d’aigua instal·lada a l’EDAR de Mataró. També posa a disposició dels ajuntaments un model d’ordenança municipal per regular l’ús de l’aigua en període de sequera​.

Article

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible ha identificat una desena de reptes prioritaris per a la sostenibilitat del nostre país en l'edició del 2023, en una anàlisi que incorpora propostes estratègiques d’actuació per fer-hi front.

Notícia

Agricultura ecològica, energies renovables, ocupació, habitatge o reciclatge, alguns dels reptes de la comarca en la implementació de l’Agenda 2030

Butlletí