Formentera, exemple a Europa en l’aplicació de polítiques de conservació de la posidònia

Font: CAIB

31/10/2020 - 07:22

Una trobada en línia entre països de la Mediterrània permet avançar cap a una política comuna de protecció de la fanerògama marina

L’experiència de les Balears, i més concretament de Formentera, en polítiques de conservació de la posidonia oceanica van servir com a exemple a la resta de regions mediterrànies per posar en marxa plans propis de protecció, alhora que es traça una política comuna europea. Aquest va ser l’objectiu principal de la trobada en línia ‘Posidonia Network’, un grup de treball avalat per la Comissió Europea i que es va celebrar de se celebrarà els dies 30 de setembre i 2 d’octubre.

L’esdeveniment va estar organitzat per la Conselleria de Medi Ambient i Territori i l’Oficina francesa de la Biodiversitat i en un inici s’havia de realitzar de forma presencial, però a causa de l’evolució de la situació sanitària derivada de la COVID-19 s’ha optat per adaptar-ho al format en línia. Durant aquests dies, hi haurà diverses taules de treball i sessions formatives.

Els assistents van conèixer de prop les polítiques que s’estan aplicant a les Illes Balears, comunitat amb més experiència a l’hora de legislar en matèria de conservació de la posidònia, especialment el Servei de vigilància i atenció al fondeig, pioner a la Mediterrània així com les campanyes de conscienciació que es duen a terme a Formentera.

‘Posidonia Network’ neix arran d’una trobada celebrada a Grècia el novembre de 2019 i que va comptar amb la participació de representants de la Unió Europea i de la majoria dels països europeus mediterranis. Un dels objectius principals de la trobada va ser la creació d’una xarxa de contactes per a poder unir sinergies de cara a una futura estratègia europea de conservació de la posidònia.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’ONG Med Pan i la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), l’òrgan de Nacions Unides dedicat a la conservació dels recursos naturals, a més de l’ONG WWF, la zona de les àrees marines de la regió Provença-Alps-Costa Blava (RAMOGE, per les seves sigles en francès) i Plan Bleu.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Els protocols que marca el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic remarquen que les restes vegetals del litoral s’han de retirar d’una forma no agressiva, evitant maquinària pesada i utilitzant garbelladores i tamisadores.

Article

Es promourà un pla de plantació dins el Pla de Millora de l’Espai Públic i d’acord amb els suggeriments del grup Escocells Lleida.

Article

Tarragona finalitza els treballs de restauració ecològica de la ribera del tram baix del riu Francolí. És un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius i ha permès desbrossar la zona i crear un itinerari de natura i descobriment del riu.

Butlletí