Cubelles prepara la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021

28/10/2020 - 09:31

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

El nou sistema de gestió de residus podria ser una realitat a finals del 2021. Així ho han acordat l’Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès Garraf durant una reunió telemàtica celebrada el divendres dia 18 de setembre, on hi van prendre part l’alcaldessa de la vila, Rosa Fonoll, i el regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué, d’una banda, i el president de la institució, Sergi Vallès, i el vicepresident de l’àrea de Residus, Jordi Bosch, de l’altra.

Durant la trobada, els representants del govern municipal van expressar la seva voluntat que durant el darrer trimestre de l’any vinent s’implementi un nou mecanisme de gestió de residus que s’adapti a les necessitats i característiques de cada barri per tal de millorar-ne l’eficiència i elevar progressivament el percentatge de recollida selectiva a la vila. Per assolir-ho, l’objectiu passa per combinar el sistema de porta a porta al nucli antic amb la instal·lació a la resta del municipi de contenidors amb lectors de targetes intel·ligents que verificaran si s’hi ha abocat la fracció corresponent el dia establert. El regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué, ha insistit en la necessitat de seguir treballant per tal que la població faci un ús responsable dels contenidors, tot gestionant correctament els residus domèstics i evitant els actes d’incivisme que suposa dipositar els residus fora dels espais específicament determinats.  

D’altra banda, Ajuntament i Mancomunitat també han tancat l’acord de col·laboració per a les obres de remodelació de la deixalleria municipal. Les feines consistiran, fonamentalment, en la millora de l’accessibilitat i l’adequació de les seves instal·lacions. L’equip tècnic de la institució municipalista està elaborant el projecte amb la previsió de poder executar l’obra dins del primer trimestre del 2021, mitjançant una subvenció de l’Agència Catalana de Residus i el finançament, també, de l’Ajuntament de Cubelles.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles

Butlletí