250 bars, restaurants i xiringuitos de Lloret de Mar participen en el pla d’Ecovidrio per incrementar la taxa de reciclatge de vidre a l'estiu

12/08/2020 - 08:44

Amb l'objectiu de sensibilitzar el sector de l’hostaleria i la restauració per una tornada sostenible a la nova normalitat, l'entitat realitzarà 250 visites informatives i lliurarà bujols contenidors.

250 establiments de Lloret de Mar participen en l’operativa d'estiu d’Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. La iniciativa té l'objectiu de seguir incrementant el reciclatge de vidre en l’època estival, durant la progressiva tornada a la normalitat i aconseguir, gràcies a la feina en equip de tots: ciutadania, administracions públiques, hostalers, restauradors i Ecovidrio, un estiu més sostenible. 

Ecovidrio, conjuntament amb els equips dels ajuntaments, treballarà durant els propers mesos d’estiu, per reforçar l'operativa de recollida selectiva d'envasos de vidre i facilitar la col·laboració ciutadana i, especialment, dels hostalers i restauradors per tal que la tornada a la normalitat sigui igual o més sostenible que d’altres anys, tot i les circumstàncies excepcionals per les quals està passant la societat. Per a això, Ecovidrio realitzarà visites d'informació i sensibilització als professionals dels establiments, lliurarà de forma gratuïta bujols especials per facilitar la tasca de reciclatge i aportarà contenidors adaptats a les necessitats del sector. A més, l'ajuntament vetllarà com sempre per garantir el bon funcionament del servei porta a porta de recollida d'envasos de vidre als grans productors. 

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, atès que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. Hotels, bars, restaurants, guinguetes de platja, discoteques... són els responsables de la generació del 52% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús, de manera que són un sector clau per a una transició real cap un model d'economia circular que no s'ha d’aturar. 

Segons Silvia Mayo, Gerent d’Ecovidrio: "després d'aquests difícils mesos hem vist com els hostalers de tot el territori català s'han deixat la pell treballant a marxes forçades per adaptar terrasses i sales, per tal de garantir la seguretat dels seus clients. A Ecovidrio sabem que necessiten tot el nostre suport per tal que, en aquests mesos d'estiu tan importants per a la seva recuperació econòmica, no deixin enrere la sostenibilitat. Per això seguirem apostant al 100% per aquest canal, per acompanyar-los i fer entre tots una nova normalitat tant o més sostenible del que era abans ". A més, ha assenyalat: "Un any més Lloret de Mar ha demostrat un gran compromís amb el reciclatge d'envasos de vidre i aquest any especialment difícil pel sector turístic, esperem mantenir els valors de recollida selectiva de vidre a les cotes assimilables a les d'anys anteriors. Aquest estiu podrem tornar a constatar que l'avenç cap a un model més sostenible és imparable, gràcies a la col·laboració ciutadana, dels professionals hostalers i de les administracions públiques ". 

Durant aquest estiu a nivell estatal, la campanya preveu arribar a gairebé 11.500 establiments hostalers pertanyents a 107 municipis, dels quals 19 municipis amb gairebé 2.000 establiments corresponen a Catalunya. A més, comportarà una ambiciosa dotació de mitjans al sector HORECA amb la instal·lació de més de 3.500 contenidors i cubells especials per facilitar el reciclatge. 

 

Dades de reciclatge a Lloret de Mar.

Durant l’any 2019 la recollida selectiva de residus d'envasos de vidre, mitjançant el contenidor verd, va arribar a les 1.272 tones. Aquesta xifra suposa un increment del 12% durant els darrers 5 anys. 

Segons aquestes dades, com a mitjana, cada ciutadà va dipositar al contenidor verd 33 kg de vidre, uns 113 envasos per persona. 

 

Dades de reciclatge a Catalunya

A Catalunya aquesta xifra va ascendir fins a les 172.918 tones l’any 2019, fet que suposa un increment del 25% en els últims 5 anys i un 6,5% respecte l’any 2018. 

Segons aquestes dades, com a mitjana, cada català va dipositar al contenidor verd 22,5 kg de vidre, uns 77 envasos per persona. Per províncies, Girona és la que encapçala la llista amb 31 kg / hab, seguida de Tarragona amb 24,5 kg / hab i Lleida amb 21,9 kg / hab. En aquest sentit, cal destacar que Tarragona (24,5 kg / hab) i Girona (31 Kg / hab) se situen dins de les 10 capitals amb xifres més elevades de reciclatge de tot l'Estat. 

 

El reciclatge d'envasos de vidre a Espanya

Durant l’any 2019 es van recollir de manera selectiva 896.450 tones de residus d'envasos de vidre a través del contenidor verd, una mitjana de 19 kg per habitant i 66 envasos per persona. Aquesta xifra representa un increment del 30% en els últims 5 anys. 

En l'actualitat, a Espanya hi ha 230.950 contenidors per al reciclatge d'envasos de vidre. Durant el  2019 Ecovidrio va instal·lar 5.873 iglús nous. Així doncs, la mitjana nacional se situa en 1 contenidor per cada 204 habitants, una de les millors dades a nivell europeu. 

 

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre, encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya des de 1998. La companyia s'encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge: iniciatives de sensibilització, recollida selectiva, transport i tractament de residus d'envasos de vidre i la seva posterior comercialització. 

Ecovidrio proporciona un servei públic i universal per al ciutadà i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre, un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica. 

En l'actualitat, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible, a través de la seva aportació, el sistema de reciclatge. Els sectors integrats a Ecovidrio representen més del 3% del PIB espanyol i comercialitzen el 99% dels envasos de vidre.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Un equip d’Ecovidrio ha posat en marxa la campanya visitant els establiments masnovins per informar-los sobre l’obligació de reciclar i facilitar solucions davant possibles dificultats

 

 

Notícia

L’Ajuntament de Vidreres implanta el sistema de recollida d’escombraries porta a porta a la Goba, Torrefortuna i Puigventós.

Article

El Consell Comarcal del Berguedà i ajuntaments com els de Berga, Girona, Castelldefels, Vila-seca, Cambrils fins a 140 ciutats de l’estat s’han unit un any més al Dia Mundial contra el càncer de mama, participant en la campanya “Recicla vidre per elles”, una iniciativa impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus dels envasos de vidre a Espanya. 

Butlletí